Vklopite razum in pomislite na posledice

Pozdravljeni,

hvala za vaše iskreno pismo. Naj že kar na začetku povem, da ste vi tisti, ki se boste morali odločiti, kako naprej, in tudi živeti s posledicami svoje odločitve. Tega se morate zavedati, preden naredite naslednji korak. A pojdiva lepo po vrsti.

Pravite, da imate urejeno življenje, službo, družino, nedavno ste postali oče, sliši se idilično, a vi hrepenite po drugi ženski, ki bi zagotovo zamajala, če ne celo porušila, vašo partnersko in družinsko idilo. Veliko je govora o tem, kako stresno je lahko poporodno obdobje za matere, bolj malo pa se omenja, da je lahko težavno tudi za očete. Mislim, da bi lahko vaša zaljubljenost v sodelavko bila posledica prav tega, nekakšen beg od novih obveznosti, ki so prišle v vaše življenje z rojstvom otroka.

Moj nasvet bi bil, da počakate in temeljito premislite, kaj bi zapletanje s sodelavko pomenilo za vaše življenje. Ste zaradi strasti in metuljčkov v trebuhu pripravljeni na kocko postaviti svoj zakon, družino, ne nazadnje svojega otroka? Prevarati partnerico, ko sta v zvezi samo dva, je eno, prevarati ženo, ki vam je pravkar rodila otroka, pa nekaj povsem drugega. Kar koli boste storili, bo od zdaj naprej vplivalo na vse vas tri.

Potem je tu še dejstvo, da ste se zagledali v sodelavko. Ste morda pomislili, kako bi afera z njo vplivala na vašo kariero?

Skratka, svetujem vam, da vklopite razum in ne hitite z odločitvijo. Poskusite čim več časa preživeti z ženo in otrokom. Poporodno obdobje je v paru zelo pomembno, saj lahko zdaj vajin odnos postane še močnejši, če si bosta le stala ob strani in si znala ob otroku vzeti tudi čas drug za drugega. Če boste zbežali v objem sodelavke, se bojim, da boste zapravili priložnost, da poglobite ljubezen z ženo. Tu pa je seveda tudi otrok, ki vas, četudi tega morda še ne čutite, potrebuje.

Vzemite vse skupaj kot izziv. Posvetite se družini in se izogibajte situacijam s sodelavko, ki vam je v skušnjavo. Če gre samo za mimobežno zaljubljenost, bo ta minila in takrat si boste hvaležni, da niste ogrozili družinske sreče. Če se bodo vaša čustva krepila, pa svetujem, da se, preden skočite čez plot, iskreno pogovorite z ženo. Včasih je prepovedan sadež res samo to, privlačen, dokler je prepovedan.