Krompir, jajca in gobe, slasten recept Jamieja Oliverja, ki ga morate preizkusiti

Krompir. Jajca. Gobe. Tri preproste sestavine, ki na krožniku nikoli ne razočarajo. Vsaka zase je slastna, ko jih združimo, pa dobimo jed, ki jo najbolje opiše le angleška beseda »comfort food« ali tolažilna hrana, ki poboža želodček.

Sestavine za 4 osebe

  • 750 g krompirja
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • olivno olje
  • 200 g šampinjonov
  • 200 g bukovih ostrigarjev
  • 3 velika jajca
  • 1 šopek svežega drobnjaka (30 g)
  • 150 g skute
  • ½ žličke olja s tartufi
  • 30 g parmezana

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 200 °C/plinska 6. Krompir skrtačimo, čebuli olupimo, oboje narežemo na krhlje in stresemo v velik pekač. Česen stremo in dodamo v pekač. Vse pokapamo z 1 žlico olivnega olja, posolimo in popramo. Dobro premešamo, postavimo v pečico in pečemo 50 minut, da zelenjava zlato porjavi. Gobe grobo narežemo, zmešamo z 1 žlico olivnega olja, dodamo v pekač in pečemo še 20 minut.
  2. 2Medtem stepemo jajca, da nastane svetla penasta zmes. Drobnjak drobno nasekljamo in dodamo jajcem, nato pa nežno vmešamo skuto in olje s tartufi (že majčkena količina naredi ogromno razliko v okusu, naj vas ne zanese, da bi dodali več). Ko so krompir in gobe pečeni, vzamemo pekač iz pečice in vse prelijemo z jajci, povrhu pa nastrgamo parmezan. Pečemo še 10 minut, da se lepo rumeno zapeče in zakrkne.
  3. 3Slastna družba tej jedi je solata iz vodne kreše, okisana z limono.
  4. 4Namig 1: Če imate možnost uporabiti sezonske divje gobe, je ta recept idealen zanje, a so gojene prav tako okusne in se dobro obnesejo.
  5. 5Namig 2: Za vegetarijansko jed namesto parmezana uporabimo vegetarijanski trdi sir.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE