Yotam Ottolenghi je svetovno znan britanski kuhar, ki je postal pravi kulturni fenomen. Njegovi prepoznavni recepti so zaznamovali in spremenili prehranske navade milijonov ljudi po svetu, kajti njegov pristop h kuhariji je drugačen: navdihnjen z obiljem sveže zelenjave, s stročnicami in žitaricami, bližnjevzhodnimi začimbami in svetovljansko nonšalanco je poskrbel, da so kuhinje urbanih središč po vsem svetu zadišale drugače. Tako edinstveno, da se je prijelo celo poimenovanje: po ottolenghijevsko. Pri magazinu Bon Appétit so zapisali, da je Yotam Ottolenghi »… naš svet pripravil do tega, da je vzljubil zelenjavo«. Razkrivamo vam njegov čudoviti recept za pečena jajca s porom.
Foto: Jonathan Lovekin
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.