Sreča se vam izmika, ker se vrtite v krogu

Pozdravljeni,

hvala za vaše iskreno pismo. Naj že na začetku povem, da se strinjam z vami, da je sreča v življenju pomembna in da si vsak izmed nas zasluži biti ljubljen in sprejet. Je pa v vašem zapisu zaznati, da se vam v partnerskih odnosih ponavlja vzorec, ki vam pravzaprav onemogoča, da bi bili z nekom res srečni.

Z zaljubljenostjo očitno nimate težav, saj spoznavate moške, ob katerih se počutite sprejeto in ljubljeno, zaplete se, ko se »medeni tedni« končajo, ko nastopijo izzivi v življenju in je odnos na preizkušnji. Tako je bilo po rojstvu vaših otrok, opisujete. Torej, partnerja imate radi le, dokler z njim uživate, ko pridejo problemi in bi jih morali skupaj reševati, pa se umaknete in si poiščete novega izbranca, s katerim boste spet lahko doživeli vse sladkosti partnerskih začetkov. Iz tega je mogoče sklepati, da problem niti ni v vaših partnerjih, ampak v tem, da ne znate vztrajati.

Vaši otroci so ta vzorec očitno že opazili, saj pravite, da so vam omenili, da, kar počnete, ni dobro. In morda se počasi vzorca zavedate tudi vi. A da ga odpravite, se boste morali zazreti globlje. Pri tem vam bo najbolje pomagal usposobljeni terapevt, s katerim bosta najprej raziskala, od kod vzorec izvira, ali je morda povezan s kakšno travmo iz otroštva, nato pa se lotila reševanja nerazrešenih čustev, ki vas držijo v primežu. V nasprotnem primeru se boste še naprej vrteli v krogu in spoznavali ter zapuščali partnerje, s tem pa sebe prikrajšali za osrečujoč in kvaliteten odnos.