Odpraviti se boste morali na potovanje vase

Napisali ste odlično pismo o sebi in svojih težavah. Vse, kar pravite, drži. Starši so vas vzgajali po svojih najboljših močeh in v veri, da je tako edino prav. Kljub temu pa težave, ki vas spremljajo, kažejo, da vam niso dajali dovolj opore, občutka sprejetosti in ljubezni, zato se niste mogli razviti v samozavestno in zadovoljno žensko. Še vedno hrepenite po brezpogojni starševski ljubezni, po priznanju, da ste vredni ljubezni z vsemi dobrimi in manj dobrimi lastnostmi, ki jih imate. 

Starši so za vsakega otroka najpomembnejši za njegov osebnostni razvoj in to velja tudi pri vas. Primanjkljaj, ki ste ga doživljali dolga leta razvoja, je ostal globoko zakoreninjen in ga niso mogla izbrisati niti poznejša priznanja in spoštovanje moža in otrok. Ne glede na vse imate še možnost spremeniti odnos do sebe, se začutiti kot ljubezni vredno bitje in se sprejeti. Ker imate ljubečega moža, vam bo lahko v močno oporo, ki jo potrebujete.

Odpraviti se boste morali na potovanje vase in v svoje otroštvo. V sebi morate srečati in podoživeti majhno jokajočo deklico, le vi jo lahko potolažite in ji naklonite ljubezen. Potrudite se, da bo v tem procesu občutila in izživela vsa čustva, ki se bodo porodila v njej oziroma v vas. Le tako jih boste lahko prepustili preteklosti. Ko boste lahko vzljubili malo deklico, boste na dobri poti, da sprejmete in vzljubite še sebe. 

Mož vam lahko pomaga tako, da se o vsem z vami pogovarja in da od njega dobite čim več pohval in opore. Zelo pomembno je tudi, da iz podzavesti vržete vse negativne podobe in misli. Postopek ubesedite in si ga vizualizirajte. Praznino nadomestite s pozitivnimi mislimi o sebi, ki si jih boste prej zapisali na papir v obliki trditev. Prav tako si zapišite vsa priznanja svoji osebnosti, ki ste jih v življenju dobili od drugih ljudi, denimo v šoli, na delovnem mestu, od sosedov in bežnih znancev. Zapišite vse, kar koli dobrega vam je kdo rekel. Te misli si vrtite v glavi kot kaseto večkrat na dan. 

Če boste vztrajni, boste čutili spremembe, postali bolj zadovoljni in sproščeni. Prijetno vam bo ob pohvalah in ne boste se več ukvarjali z vprašanjem, ali bo mama zadovoljna z vami, ko bo prišla na obisk, kot ste še zapisali. Zaupajte vase in bodite vztrajni. Želim vam mnogo uspeha.