V razočaranju ste našli srečo

Pozdravljeni,

v ljubezni ne izbira pamet, ampak srce, pravijo, in to še posebej drži v vašem primeru. Zaradi ženine prevare ste se počutili izdani, ranljivi in razočarani, in ko se pojavijo takšni občutki, se lahko zgodi, da se ljubezen, ki jo čutimo do partnerja, skrha, tudi izgine. Človek je takrat na preizkušnji, če se cenite in se imate dovolj radi, takšne izdaje partnerskega zaupanja ne boste dopuščali in boste postavili jasne meje. Ko ima oseba zdrav odnos do sebe, preprosto zapusti takšen partnerski odnos. In s tem pravzaprav naredi prostor za nov začetek, za novo ljubezen, kar se je zgodilo vam.

Čeprav ste se na novo zaljubili, pa se sprašujete, kako je mogoče, da ljubite še koga drugega kot ženo. Žena vam je očitno predstavljala ves svet, a njen skok čez plot je zamajal temelje vajinega odnosa. Še več, v vas je zasejal seme dvoma, ali je ona sploh še ista oseba, ki ste jo ljubili, če je bila sposobna zavreči vajino zakonsko srečo in se spustiti v razmerje z drugim moškim. S tem ko je bila vajina ljubezen po vsem tem času postavljena pod vprašaj, pa ste pravzaprav odprli oči in srce za nekoga novega.

Moje mnenje je, da se verjetno sploh ne bi zaljubili v novo žensko, če ne bi bili zelo razočarani in prizadeti zaradi ženine nezvestobe, a tako se je zgodilo, ona je izbrala svojo pot, vi pa nato svojo. Navsezadnje si vsak od nas, ki ima zdrav odnos do sebe, želi biti ljubljen, razumljen in sprejet, kakršen je. Po ameriškem psihologu Abrahamu Maslowu je potreba po pripadnosti in ljubezni tretja najbolj pomembna potreba za vsakega človeka. Ljubezen je eno izmed najpomembnejših in najmočnejših čustev in ima celo moč, da, ko se zgodi, pozabimo na vsa pretekla razočaranja.

Svetujem vam torej, da se prepustite in uživate v novih stvareh, ki vam jih je dalo življenje. Bodite hvaležni za to, kar imate. Včasih ne razumemo takoj, zakaj se nam nekaj zgodi v življenju, a če zaupamo in se prepustimo, slej ko prej spoznamo, zakaj je bilo dobro, da je bilo tako. Bodite odprti so vsega, kar vam je življenje pripravilo, tako dobro kot slabo, vsaka izkušnja je namreč priložnost za rast. Srečno!