Če bo želela pomoči, vam bo to pokazala

Razumljivo, da se vas je dotaknilo dogajanje v zakonu prijateljice. Tudi same se počutite ogrožene, ker se zavedate, da se lahko zgodi vsaki med vami. Pretreslo vas je kot strela, ki bi udarila v neposredno bližino. 

Lepo, da želite prijateljici pomagati, vendar se mi zdi, da se s tem vprašanjem preveč ukvarjate. Z ničimer vam ni dala vedeti, da si želi kakršne koli pomoči. S svojim vedenjem postavlja mejo zasebnosti tudi proti vam, prijateljicam. Jasno vam sporoča, da je odnos med njo in možem stvar njune intime. Spoštujte njeno odločitev. 

Kaj se dogaja v njeni duši, je seveda drugo vprašanje. Ljudje se v težavnih življenjskih situacijah vedemo različno. Rešitve, ki se zdijo primerne vam, so vaši odgovori na njeno stisko, ona ravna tako, kot zmore. Če bo želela pomoči, vam bo to pokazala. Takrat ji boste lahko stale ob strani in ji ponudile ramo za jokanje, vendar naj pobuda pride od nje. 

Pravzaprav sploh ne veste, kaj se med njima dogaja. Morda vaša prijateljica nima dovolj moči za sprejetje dejstva, da jo mož vara. Z ignoriranjem njegovega ravnanja varuje sebe pred bolečino spoznanja, ki ga ne zmore prenesti. Morda bo sčasoma dovolj močna, da si bo to lahko dovolila, ali pa tudi ne. Tega še sama ne ve. So ljudje, ki dolgotrajno vztrajajo, živijo v neiskrenih, lažnivih odnosih in se slepijo, da je vse v redu. Strah je tisti, ki jih hromi pred soočenjem. To je njihova odločitev, ki se bo marsikomu zdela nesprejemljiva, nekateri pa jo bodo sprejeli in videli v njej tudi koristi. 

Čas bo pokazal, kaj je v igri v zakonu vaše prijateljice, morda se vam bo odprla in vam povedala. Do tedaj jo pustite lepo pri miru, ne drezajte in ne sprašujte. Ste že pomislili na to, da sta se z možem morda dogovorila, da bosta imela odslej odprti zakon, v katerem zvestoba ni vrednota in tako tudi varanja ni. Tudi to je ena od možnosti.

Dogajanje, ki vas tako vznemirja, naj bo izziv za vse vas, za vsako posebej in za odnos, ki ga živite s svojim možem. Če boste ugotovili, da je tudi vajin odnos že malo zaspal in se je vanj potiho prikradla rutina, je čas, da ga oživite. Vprašajte se, ali si s partnerjem vzameta čas samo za vaju, se pogosto pogovarjata o odnosu, sproti rešujeta konflikte, si izkazujeta čustva, uživate, da ga včasih razveselite s prijetnim presenečenjem. Posvetite se svojemu odnosu, spodbudite partnerja k sodelovanju, a ne le včasih, temveč vsak dan. To je največ, kar lahko naredite za srečo v dvoje, se izognete pastem rutine in posledično odtujevanju v odnosu.