Paralelne vezi so del življenja obeh spolov

Dragi bralec.

Kot pišete, ste imeli dobro življenje s soprogo, doživela sta veliko lepega in, kot opisujete, ste tudi sami skočili čez plot. A ko ste odkrili, da je vaša žena imela nekoga poleg vas, ste doživeli šok.

Odnosi med spoloma so na preizkušnji. Ženske niso seksualno zavrte in nesposobne uživanja v spolnosti in raziskovanja življenja. A vpete v družino, posel in raznorazne težave, izgubijo željo po lepem in se le prebijajo iz dneva v dan. Vloga moškega je v tem, da ženski stoji ob strani, da ji pomaga in jo gradi. Da ohrani svojo ženstvenost in žari zanj ter za družino. A realnost je pogosto daleč od tega. Ženske so razočarane, moški zdolgočaseni in voila, pojavi se vaša zgodba, kopija premnogih zgodb. In zakaj bi obsojali? Zakaj bi iskali razloge in vzroke sedaj v zrelih letih in polni lepih spominov?

Seveda je zmotno misliti, da ženske ne znajo poiskati lastne sreče. Morda bolje skrivajo, morda ne potrebujejo potrditev in razlag. In največkrat tiste, ki so na videz najbolj uglajene, obvladujejo obredje skrivanja. Ne gre le za to, da se najde skrivna pošta in spletna klepetalnica. Gre za vedenje, omiko in oliko, ki lahko z uglajenim in vzornim vedenjem prekrije bistvo.

Ni se nam treba bati pristnih in iskrenih ljudi, pač pa tistih najbolj izumetničenih in uglajenih. Tako na strani moških kot žensk. A prava pot je vsekakor sobivanje s partnerjem, ki nas izpolnjuje. Žal pa ta pot ni dana vsakomur v vsakem času. Vendar verjamem, da ima vsakdo od nas možnost, da pri sebi razčisti, kaj si želi in poišče notranji glas, ki ga vodi.

Svetujem vam, da pozabite na preteklost in uživate s svojo ženo. Vsak od vaju je poiskal nekaj sreče drugje, zato zdaj nima nobenega smisla obsojati. Seveda pa se lahko o vsem zrelo pogovorite in, če ocenjujete, poiščete pomoč izkušenega terapevta. Verjamem, da vam bo uspelo. Srečno!