Vas trenutni odnos res osrečuje?

Draga bralka,

veseli me, da ste se opogumili in mi pisali, čeprav ste na koncu pisma zaključili, da že veste, kaj vam bom svetovala. V odnosu, ki ste ga opisali, se odpira kar nekaj dilem, denimo kakšna pričakovanja imate od partnerja, kakšen odnos si želite ter najpomembnejše ali se v trenutni situaciji počutite vredni in srečni.

Sama zagovarjam zvestobo, a če ste se vi odločili, da boste srečni s človekom, ki je istočasno v odnosu in ljubi več partneric, ki to sprejemajo, potem je to, kaj si mislijo drugi, povsem nepomembno. Zgovorno pa je, da ste napisali, da vas je prizadelo partnerjevo priznanje, da ima rad tudi svojo drugo partnerico, s katero ste na začetku tekmovali za njegov čas, zato vam priporočam, da temeljito premislite, ali vas bo takšna zveza res osrečila.

Začnite pri sebi, to je namreč najbolj pomembno, saj nas drugi ne morejo osrečiti, lahko le sami sebe. Postavite meje, kaj dovolite v odnosu, zavedajte se lastne vrednosti in se imejte dovolj radi, da ne boste pristali na zvezo, v kateri boste raje trpeli, kot pa izgubili osebo, ki vam ne more ponuditi tistega, kar si želite in zaslužite. Na koncu je vseeno, ali sanjate o poroki, družini, partnerstvu brez otrok ali samskem življenju, kar šteje je, da ste s svojim življenjem zadovoljni.