S kontroliranjem ne boste dosegli ničesar

Pozdravljeni,

hvala za vaše zelo zanimivo pismo. Moj nasvet se navezuje na vaše razmišljanje o ukrepanju, saj ni niste podali konkretnih razlogov, zakaj vas je strah, da se bo partner vrnil k bivši (vam je s svojim vedenjem že kdaj namignil, da ga še vedno privlači oziroma da do nje še vedno goji čustva?). Žal nobeno tovrstno preprečevanje stikov ne bo obrodilo sadov, kvečjemu se lahko zgodi, da boste s pritiskanjem na partnerja dosegli nasprotno in ga odgnali od sebe. Zavedati se morate, da sta oba odrasli osebi, ki sta se zavestno odločili drug za drugega in to je tisto, kar šteje.

S kontroliranjem torej ne boste dosegli ničesar, saj nikogar ne moremo prisiliti, da ostane z nami, če si tega globoko v sebi ne želi. Največ, kar lahko storite, je, da se ne obremenjujete in poskušate uživati vsak trenutek, ko sta skupaj. Pogosto si vzemita čas samo za vaju, veliko in odkrito se pogovarjajta ter ohranjajta dober odnos. Srečno partnerstvo ni nujno brez težav, a kar ga krepi in ohranja pri življenju, je to, da se kljub preizkušnjam vsak dan znova trudimo in odločamo drug za drugega.

Seveda je razumljivo, da je pogosta navzočnost bivše partnerice v vas vzbudila pomisleke, a če sta ohranila poslovni odnos, to še ne pomeni, da bo ta znova prerasel tudi v romantičnega. Ste se s partnerjem kdaj pogovarjali, zakaj sta se razšla? Bivši so običajno bivši z razlogom.

Če je partner do vas ljubeč in vam doslej še ni dal razloga, da bi podvomili o njegovi zvestobi, vam svetujem, da odmislite strahove in se osredotočite na vaju tukaj in zdaj. Včasih lahko brez konkretnih informacij potegnemo neprave zaključke, ki nas spravijo na rob pameti in razumnega obnašanja. Takrat pomaga, da se s partnerjem odkrito pogovorimo, preden storimo kaj, kar bi utegnili obžalovati. Srečno!