Poskusite znova obuditi iskrico

Pozdravljeni,

moje mnenje kot psihologinja in žena je, da poskusite delati na sebi in na vajinem zakonu. Pri tem vam lahko pomaga družinska terapija. Glede na to, da imate hčerko že na univerzi, predvidevam, da sta z možem skupaj že dolgo, s tem človekom ste ustvarili družino, zato to ni tako zanemarljivo. V vsaki zvezi pridejo obdobja, ko se ne počutimo najbolje. V psihologiji je znano, da, ko se vi ne počutite dobro, to vpliva tudi na partnerja.

Odhod otroka je v partnerskih odnosih zelo velika sprememba, doslej ste se ukvarjali s hčerko, skrbeli zanjo in posledično imeli precej manj časa zase in za moža. Vzemite zdaj hčerkin odhod kot priložnost, da se znova posvetite sebi in vama. Zelo pomembno je, da se začnete ukvarjati s seboj, zdaj se lahko lotite vsega tistega, kar ste si morda vedno želeli, pa za to ni bilo dovolj časa. No, zdaj ga imate.

Da bi znova obudili iskrico v vajinem odnosu, predlagam, da obudite spomine. Pomislite, kam sta hodila na prve zmenke, morda znova pripravite jedi, ki sta jih takrat rada jedla, ali se lotita dejavnosti, ki sta jih takrat skupaj počela. Skratka, vrnite se na začetek in se poskušajte tudi spomniti, kaj vas je na njem tako očaralo, v kaj ste se pravzaprav zaljubili in zakaj ste izbrali prav njega.

Pri vsem tem vam seveda lahko pomaga družinski terapevt in močno vam svetujem, da ga obiščete. Če boste poskusili vse, kar je v vaši moči, da rešite zakon in se znova zaljubite v moža, pa še vedno ne boste čutili povezanosti, lahko tudi takrat začnete iskati srečo drugje. Živimo v časih, ko je najlažje zapustiti partnerja, družino, otroke … A moje osebno mnenje je, da je družina še vedno najbolj pomembna. In v tem primeru ste vi zelo pomemben del družine ter tudi zgled svoji hčerki.

Seveda je pomembno, da smo tudi sami srečni, a še enkrat vam svetujem, da najprej poskusite obuditi iskrico, morda boste ravno v tem znova našli srečo, ki se je v vseh teh letih izgubila. Sreča je namreč vedno v nas samih. Ne moremo je najti v partnerju ali otrocih, ampak jo moramo poiskati znotraj sebe.