Razrešite odnos z bivšo, preden skočite v novo razmerje

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo, ki precej jasno razkriva, da z bivšo ženo, kljub temu da sta se neformalno razšla, še vedno niste razrešili odnosa. Pravzaprav ste že skočili v nov odnos, preden bi sploh dorekli konec starega. To je ponavadi zelo riskantna poteza, saj se rado zgodi, da težave iz prejšnje zveze tako samo prenesemo v novo.

To, da je vaši novi izbranki všeč vaša hiša, je že lepo, precej zgrešeno pa je, da s tem opravičujete odločitev, da se lahko zaradi tega vseli k vam. Dejstvo je namreč, da hiša ni samo vaša, ampak tudi od vaše žene, torej skupna. Ste njo sploh vprašali, ali se strinja, da se vama pridruži vaša nova partnerka? In če se ne, jo iskreno morate razumeti. Poskušajte si namreč predstavljati obratno situacijo. Kako bi se vi počutili, če bi vaša žena v hišo pripeljala novega ljubimca, čeprav bi vi temu nasprotovali? Bi to brez težav sprejeli?

Mislim, da bi bilo edino pravilno, da z bivšo ženo razrešita odnos in najdeta rešitev za vajino bivalno situacijo, preden domov pripeljete novo žensko. Ne zapletajte po nepotrebnem situacije in ne ustvarjajte konfliktov, ko pa lahko na miren način dosežete, da boste vsi zadovoljni. Pravite, da vam je že predlagala, da prodata hišo in si razdelita denar. Kaj pa, če jo vi izplačate? Tudi to je ena izmed pravnih možnosti in vam svetujem, da se o tem pogovorite s pravnim strokovnjakom.

Če vam ni več mar za bivšo ženo, pa imejte v mislih vsaj vašo novo izbranko. Že zavoljo nje bi se spodobilo, da rečeta z bivšo bobu bob in končata zapleteni odnos, le tako se boste namreč lahko zares premaknili naprej zgradili novo trdno zvezo. Srečno!