Nalijte si čistega vina

Pozdravljeni,

Hvala za zanimivo pismo, ob katerem se mi poraja kar nekaj vprašanj. Denimo: Zakaj se obremenjujete z bivšo, če se vaša partnerica in njena lastna sorodnica ne? Morda še vedno gojite čustva do bivše? Vam je nelagodno, ker sta z novo partnerico v sorodstvu? Iz vašega pisma namreč ne morem razbrati točno, kaj je tisto, kar vas v vaši situaciji najbolj moti.

Če še vedno gojite čustva do bivše, obstaja velika verjetnost, da ste se za njeno sorodnico odločili zato, ker podzavestno iščete pozornost bivše. V tem primeru vam vsekakor odsvetujem poroko, ker ne za vas ne za vašo izvoljenko ne vidim srečnega konca. Najbolje bi bilo, da se ustavite in premislite o vsem skupaj. Še posebno problematično je, če ste iz zveze z bivšo hitro skočili v zvezo z njeno sorodnico, saj tako zagotovo niste predelali razhoda. Nalijte si čistega vina in se soočite z resnico, zakaj sta se z bivšo sploh razšla, kaj je bilo tisto, kar v zvezi ni delovalo in si priznajte, zakaj ste med obilico samskih žensk izbrali prav njeno sorodnico.

Ko se boste prenehali slepiti, vas tudi ne bodo več razjedali dvomi, kaj je prav in kaj ne, saj boste imeli odgovor, kaj storiti, na dlani. Če v tem procesu ugotovite, da je vaša ljubezen do sorodnice neomajna in da je ona res tista, s katero si želite preživeti preostanek življenja, in ne samo nadomestek za bivšo, pa vas nedvomno čaka vsaj iskren pogovor z vašo novo partnerico. Vprašajte jo, kako ona dojema situacijo in kako bo napredek vajinega odnosa spremenil njen trenutno ohlajeni odnos s sorodnico. Morda je ona tista, ki lahko vaši bivši oznani novico o vajini zvezi.

Vsekakor vam želim, da uspešno rešite situacijo, kakorkoli boste že začutili, da je pravilno.