Usoda?! Da! Srečanje?! Je! Vsakogar – in o tem ni najmanjšega dvoma – zadene enkrat v življenju. Usodno srečanje. Ki je lahko takšno ali drugačno. Vedno nepričakovano. V tem je pravzaprav čar. In navadno se začne čisto običajno – lahko se denimo zgodi na ulici, v trgovini, na avtobusni postaji, letalu, v predavalnici, na črpalki, v parku ... Nikoli ne vemo, kdaj nas doseže trenutek, ko se bomo srečali. Z njim. Z njo. Z nekom. Ali čim. Prvič. A vseeno vemo. Da bo ognjevito. Ko bo. Če bo. In šele potem se bomo najbrž pustili spoznati. Ali pač ne. Takšen je vrtiljak življenja.

So vas zasrbeli prsti? Morda boste ustregle radovednosti in razkrile, kako živahno je zavrtelo vas? Lahko vas navdihne vznemirljiv trk neke druge One. Ali orišite strastno zgodbo glavne junakinje, ki je pravzaprav samo plod vaše bujne domišljije.

Prepustite se ustvarjalnosti in prepričajte nas in bralke One ter Oneplus, da ga ni čez usodno srečanje, ki ga piše vaša zgodba.POTEK LITERARNEGA NATEČAJA

Zgodbe, ki jih boste poslali, naj ne presežejo 7000 znakov s presledki vred (tri tipkane strani). Pošljite jih v elektronski obliki na: oninazgodba@delo.si, Zadeva: Literarni natečaj 2018; ali po pošti na naslov Ona in Onaplus, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Literarni natečaj 2018.

Vse, ki se boste odločile za pisanje, sodelujete anonimno. Podpišite se s šifro. Če boste zgodbe poslale po e-pošti, obvezno pripišite telefonsko številko, na kateri boste dosegljive, če bo vaš prispevek izbran med najboljših deset. Zgodbe, poslane po pošti, naj bodo obvezno v treh izvodih, priložite jim zaprto kuverto, označeno s šifro, v kuverti napišite svoje ime in priimek, naslov in telefon.

Prispevke pričakujemo do petka, 4. maja 2018. To je zadnji veljavni datum na kuverti ali odposlani elektronski pošti za oddajo vaših literarnih prispevkov.

IZBOR ZMAGOVALKE

Komisija bo izbrala deset najboljših. Objavljene bodo v posebni knjižici Onina zgodba 2018. Priložena bo reviji Onaplus, ki bo izšla v torek, 3. julija 2018.

Še isti dan boste lahko začeli pošiljati glasove za zgodbo, ki vas je najbolj prevzela, drage bralke in spoštovani bralci One in Oneplus. Kupone za glasovanje bomo objavili tudi v torek, 7. avgusta 2018, ko bodo zgodbe izšle še v Oni (tukaj najdete pravila glasovanja). 

Glasovali boste lahko tudi tukaj na spletu. O vseh podrobnostih boste pravočasno obveščeni.

V uredništvu bomo prispele glasove prešteli in ugotovili, katera zgodba je zmagala. Razkrili in razglasili jo bomo na sklepni prireditvi, predvidoma v začetku septembra.

NAGRADE

Avtorici najboljšega literarnega prispevka bomo podarili tradicionalno Onino pero in 500 evrov bruto.

Seveda bomo poskrbeli tudi za praktične nagrade za dvajset izžrebanih bralk in bralcev, ki boste poslali kupone s svojimi glasovi za zmagovalno zgodbo ali zanjo glasovali na spletni strani www.onaplus.si. Obdarili vas bomo s privlačnimi Oninimi nagradami.