Ena od prvih lekcij odraščanja dekleta je – ti si objekt. Hitro se nauči tudi predvidevanja. Ve, kaj je prav, ve, da je njena moralna odgovornost izpostaviti krivice in zlorabe, a čuti – čeprav vseeno upa –, da bo »dan potem« ostala sama. Nauči se, da se bo njen prst, ki kaže na krivca, najverjetneje uperil nazaj vanjo. Predvideva, da skupina, ki stoji ob njej, ne bo pogledala v smer, v katero kaže, temveč se bo zazrla vanjo. 

Vodstvo šole bo poskrbelo za učitelja, da si ne bi javno umazal imena leto dni pred upokojitvijo. Kdo pa bo poskrbel za otroke, ki jih je umazal on? S svojo ostudno slino, dihom in dotikom? 

Dekle se nauči: ko poveš glasno, samo ubesediš, kar v resnici vedo že vsi. Ko za kup fekalij ne i&s...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!