Bil je petek, 10. december, svetovni dan človekovih pravic. Večer prej je reko prečkala petčlanska kurdska družina iz Turčije, med njimi desetletna gluhonema, invalidna deklica. Po 36 urah iskanja jo je v soboto ob 12.35, dva metra pod gladino, našel potapljač Slovenske vojske. Približno 300 metrov od kraja, kjer so v četrtek rešili njeno 47-letno mater. V iskalni akciji je sodelovalo več kot 110 reševalcev – policisti, poklicni in prostovoljni gasilci, predstavniki civilne zaščite, vodniki reševalnih psov, pripadniki Podvodne reševalne službe Slovenije in potapljači Slovenske vojske. 

Ko sem spremljal komentarje javnosti dneve po dogodku, sem se vprašal, kako je mogoče, da smo kot družba pozabili, da smo bili tudi mi ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!