Decembrska obdarovanja v zahodnih individualističnih družbah sicer radi razglašamo za potrošništvo. V zvezi s tem razumevanjem so se v zadnjih letih, najbolj intenzivno v zadnjem desetletju, pojavila mnenja, da se je treba iz decembrskih darovanj izvzeti. Ker smo tako proti zahodnemu potrošništvu. Ker tako zavzamemo kritični odnos do družbe. In podobne zdravorazumske logike. Ki jih, enako kot, ko gre za covid, najbolj glasno razglašajo najrazličnejši vplivneži. Ki o tem, o čemer govorijo, nimajo nobenega znanja. 

Vsak, ki sodeluje v decembrskem darovanju, kreira mrežo podpornih družbenih vezi zase za obdobje naslednjega leta. Vsak, ki v darovanju ne sodeluje, ostaja zunaj mreže podpornih družbenih vezi. Ostaja sam. Ali celo kreira konflikte. Nihče v družbi pa ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.