OVEN

Ovoj naj bo v rdeči barvi. Za ovna so značilni akcija, vitalnost in adrenalin. Dobra izbira je kar koli v povezavi s športom. Če ste z ovnom v romantičnem odnosu, mu podarite kaj drznega. Ovnčki bodo veseli hitrih avtomobilčkov, letal, figuric policistov, gasilcev. Za deklice bo kapa z rdečim cofom odlično darilo.

Geslo: hitro in drzno. 


BIK

Naj ima ovoj rjave ali olivno zelene barve. Biki so trmoglavi, a neskončni uživači, nadvse umetniško nadarjeni. Z darilom se dotaknite njihovega čuta za lepoto. Lahko je to izbrana čokolada, majcen parfum. Tudi darilnega bona bodo veseli ter knjig o umetnosti ali s seksualno vsebino. Ker imajo radi naravo in zemljo, bodo zadovoljni s praktičnimi darili, kot so majica, spodnje perilo, torbica.

Geslo: praktično in estetsko.


DVOJČEK

Naj bo ovito v rumeno ali oranžno. Dvojčki so komunikativni, radovedni in pravi mali intelektualci. Radi imajo darila, ki poživijo njihov razum. Lahko je to knjiga ali pa naročnina na najljubšo revijo. Razveselili jih boste s kremo za roke, zapestnico ali rokavicami. Ker so izjemno družabni, jih bo osrečilo tudi darilo, povezano z družabnim dogodkom.

Geslo: zabavno in izvirno.


RAK

Zavijte poklon v bel ali moder ovoj. Zanje velja, da so občutljivi, da imajo radi dom in so zelo nežni. Veseli bodo vsakega darila, še posebno če bodo vedeli, da so ga dobili iz srca. Kar spodbuja njihovo domišljijo, je prava izbira. Ročno izdelanih daril bodo izjemno veseli. Če je vaša izbranka rojena v znamenju raka, ji poklonite srebrn nakit. Rak pa bo vesel tudi steklenice dobrega vina.

Geslo: ročna izdelava ali darilo z osebno noto. 


LEV

Ovijte darilo v oranžno ali zlato barvo. Samozavest, energija, moč so levove vrline. Darilo mora biti nekaj posebnega in povezano z njegovimi željami. Lahko je to vstopnica za koncert ali športno prireditev, bon za masažo. Zelo se bodo razveselili najdražje slaščice, parfuma oziroma nečesa, kar je najboljše. Podite pozorni, kako podarite levu darilo.

Geslo: upoštevaj njegove želje pri izbiri darila. 


DEVICA

Naj bo ovito v barvo zemlje. Lahko je rjava, oranžna ali rumena. Za devico velja, da je dokaj kritična, praktična, urejena, a tudi plašna. Ne kupujte ji daril, na katerih se nabira prah. Najbolj jih boste osrečili s čim praktičnim. Ker so skromna bitja, ni treba pretiravati. Razveselili se bodo denarnice, parfuma in dobre knjige pa tudi zgoščenke.

Geslo: praktično in uporabno. 


TEHTNICA

Naj bo roza ali modre barve. V življenju nenehno tehta, zato je pravična, diplomatska, neodločna. Ker ima rada glasbo, knjige in lepe predmete, je pravšnje darilo zanjo vse, kar je povezano s tem. Izvrsten bo tudi darilni bon za lepotni salon. Če je vaša izbranka tehtnica, ji kupite nakit. Ne pozabite pritakniti še rožice. Če kupujete za izbranca, naj bo povabilo na večerjo ali steklenica izbranega vina.

Geslo: naj bo lepo in podarjeno z lepo besedo. 


ŠKORPIJON

V oči mu bo padlo darilo, zavito v rdečo ali celo črno barvo. Škorpijoni so ponosni na vse, kar počno intenzivno. So pa tudi zelo nezaupljivi. Njihova darila naj bodo malce skrivnostna. Pravšnja je knjiga, ki se dotika nezavednega. Izjemno se bodo razveselili dobrih sončnih očal pa tudi šala. Če boste zavili v trgovino z orientalskimi izdelki, boste hitro našli kaj zanje. Izbrancu ali izbranki namenite seksi darilo. Škorpijončka bo razveselil čarovniški komplet ali knjiga o skrivnostnih bitjih.

Geslo: skrivnostno in izvirno. 


STRELEC

Presenečenje ovijte v ovoj safirno modre barve. Strelci so optimisti in nagnjeni k pustolovščinam. Prav posebno težko jim ni kupiti daril. Vse, kar je povezano s pustolovščino, jim je všeč. Lahko je letalska vozovnica ali obisk adrenalinskega parka. Všeč so jim zgoščenke pa tudi vstopnica za koncert bo prava izbira. Navdušeni bodo nad predmeti, ki jim utegnejo priti prav na potovanjih.

Geslo: ni pomembno, kaj, če je pustolovsko, je super.


KOZOROG

Ovoj naj bo v sivi, črni, temno rjavi ali temno zeleni. Spadajo med najbolj odgovorne in vztrajne ljudi. Kupite jim knjigo s področja, ki jih zanima. Vse, kar zanje ni zanimivo, je brez vrednosti. Veseli pa bodo daril, ki spodbujajo ambicioznost. Morda pa je zanje primerno tudi luksuzno darilo, ki si ga sami nikoli ne bi privoščili. Pri nakupu mislite na prihodnost. Ne zamerite mu, če bo ob prejemu pokazal talent za črni humor.

Geslo: mora ga zanimati in naj bo v njegovo korist.


VODNAR

Razveselil se bo darila v ovoju vijoličaste barve. Zanje je pomembna drobna pozornost. Obožujejo vse, kar je novo in napredno. Pri moških pomislite na potovanje, elektroniko in novotarije. Dekleta so običajno navdušena nad potovanji, modo in drugimi novodobnimi zadevami. Knjiga o vesolju, astrologiji, genijih je primerna. Ženski spol je bolj intuitiven in zapleten. Vodnarček pa se bo razveselil vsega, kar je povezano z računalniki, pa tudi avtomobilčki so dobra izbira. Pazite predvsem, da je darilo unikatno.

Geslo: nevsakdanje in nekaj posebnega.


RIBI

Izberite ovoj v turkizno modri ali zeleni barvi. Ribe so nežne, sočutne, čustvene in imajo smisel za umetnost. So vodna znamenja, zato bo darilo, povezano z vodo, prava izbira. Lahko je kopalna sol, dišeče milo ali steklenica šampanjca. Umetniško nadarjenim ribam poklonimo kaj, kar ima umetniški pridih. Razveselile se bodo tudi vstopnice za koncert. Masaža stopal bo koristno in prijetno darilo za predstavnike tega astrološkega znamenja. Običajno so odlični fotografi, zato se bodo razveselili tudi fotoaparata.

Geslo: nežno in s pridihom ustvarjalnosti in naj diši po umetnosti.


* Romana Kranjc, diplomirana astrologinja, je www.astromana.si