Ne. O tem, kako zdravniki izsiljujejo višje plače in kakšno vlogo igra pri tem njihov sindikat Fides, in še posebej vodja tega sindikata Kuštrin, sem v preteklosti že večkrat pisala. Tudi tako neprijetno, da se je dotičnemu sindikalistu zdelo vredno, da mi precej piše mail. Na katerega nisem odgovorila. Ni vredno.  

Zdravniki in Fides na dolgo in široko govorijo, da jim ne gre za denar. Ampak da jim gre za ureditev njihovega položaja. Za normative in standarde. To je čista laž. Ker vedno, kadar govoričijo o neurejenosti njihovega položaja itd. – in to govoričijo že leta – se stvar v praksi zasuka tako, da, ko izsilijo dvig plač, potem utihnejo. Potem jih normativi in standardi ne zanimajo več. Saj so dobili, kar so hoteli. »Dnar«. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.