Pokojni švedsko-ameriški novinar in pesnik, dobitnik treh prestižnih Pulitzerjevih nagrad Carl Sandburg je nekoč dejal, da je treba imeti soseda rad kot samega sebe, kar pa še ne pomeni, da lahko zaradi tega tudi podreš mejno ograjo. 

Namesto da bi Slovenci soseda zjutraj prijazno pozdravili in pohvalili njegovega najnovejšega volkswagen passata, ga raje mrko pogledajo in ga opomnijo, da naj niti ne pomisli, da bi s svojim passatom obračal na njihovem dvorišču. S tem pa ne samo, da mu pokvarijo jutro, ampak si ga pokvarijo tudi sebi.  

Lucidni Pulitzerjev nagrajenec je ujel bistvo dobrih medsosedskih odnosov. Do soseda bodi prijazen, ferkorekten – nenazadnje je prav on ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.