Samozavestnim in pametnim ženskam se s takim razmišljanjem pač ne boste mogli približati

Upanje je vedno in seveda ga imate lahko tudi vi. Vaša želja po družini je povsem legitimna. Moram pa priznati, da me je vaše razmišljanje presenetilo.

Najprej bi vaš koncept evolucije razbremenila posploševanja. Seveda je pri nekaterih živalih lahko približno tako, kot ste opisali, vendar tega koncepta ne morete kratko malo prenesti na ljudi. Tak način razmišljanja najverjetneje vodi tudi do vedenja, ki nekaterim ženskam prav gotovo ni všeč. Vsak človek, ne samo vi, ima pravico do svoje sreče. Bolj samostojnim, samozavestnim in pametnim ženskam se s takim razmišljanjem pač ne boste mogli približati. Če torej želite družinico z dvema otrokoma, morate poiskati žensko, ki ima podobne želje. In ker zakon nista samo mož, žena in dva otroka, bi bilo najbrž priporočljivo, da tudi ona razmišlja podobno preprosto kot vi.

Zanimiva je tudi vaša želja, da bi imeli eno žensko v rezervi. Ne kaže ravno na vašo pretirano samozavest pa tudi ne na spoštovanje druge osebe. Res se vam v hlevu ni treba posebej vživljati v želje in potrebe živali, med ljudmi pa velja za kultivirano in zaželeno, da upoštevate tudi soljudi in se z njimi usklajujete. Odnos med dvema pa je dinamičen proces, mogoče malo podoben živemu organizmu. Rodi se, razvija in umre. Eno razmerje ste pokopali in zdaj poskušajte pogumno zakorakati novim doživetjem naproti, obogateni z izkušnjo. Saj ste se česa naučili iz nje?