Spremenite lahko samo sebe

Tako kot mnogi tudi vi živite v zmotnem upanju, da boste partnerja spremenili. Morali si boste priznati, da ste v slepi ulici. Poskusite dojeti, da lahko vi spremenite le sebe. Partnerja ste si izbrali sami. Nezavedno vas privlači, ker lahko z njim vedno znova preigravate odnos, ki ga nikoli niste zmogli doigrati in razčistiti s svojimi starši. Kot otrok ste bili verjetno prikrajšani za starševsko ljubezen. Primanjkljaj kot prtljago, ki je ne morete odložiti, nosite s seboj. Že pri starših ste se bojevali in prosjačili za njihovo naklonjenost, priznanje, sprejetost.

Tako kot ste se nekoč kot deklica in dekle trudili, se žrtvovali za ljubezen, ki vam je starši niso zmogli dati, tako ravnate zdaj v odnosu do partnerja. V iskanju ljubezni ste se popolnoma odrekli sebi. V spolnih avanturah, kjer je bila spolnost le vir telesnega užitka, ste jo iskali zaman. Seveda je spolnost pomembna vsebina partnerskega odnosa, vendar pa se zveza, ki temelji le na njej, kmalu utrudi. Vaš partner bo vztrajal z vami, dokler mu boste spolno privlačni, potem si bo poiskal nov objekt zadovoljitve. Vi pa živite v iluziji, da bo kar tako, samo od sebe, jutri drugače, in ne sprejemate realnosti. Partner vam je odkrito povedal, kakšen odnos pričakuje, in vas ni zavajal, vendar tega ne želite sprejeti. Ujeti ste v odnosu, kjer v lažnem upanju vedno najdete opravičilo, da vztrajate in ne odidete. Tako se spretno izogibate odgovornosti do sebe, soočenju s seboj in spoznanju, da je edina rešitev in pot ukvarjanje s sabo.

V vas zija globoka čustvena rana, s katero se ne želite spopasti, ne daste si priložnosti, da bi se zacelila. Odrekate se napornemu,vendar odrešilnemu zdravljenju. Izbrali ste linijo najmanjšega napora, ker vas je strah srečanja s seboj. V vašem odnosu do partnerja ni ljubezni, sta le odvisnost in posesivnost. Morda čutite, da se vam odmika, in ob tem ste pomislili, da bi ga poskusili obdržati z otrokom. Kje sta vaša ljubezen in odgovornost do lastnega otroka, ki bi se rodil? Ali se sploh zavedate, da bi bila to čustvena zloraba? Premagajte strah in poiščite moč, ki je v vas.