Fanta testirajte

Vzorci patriarhalnih družinskih odnosov so še globoko zakoreninjeni v marsikateri družini in se le počasi spreminjajo. Na zunaj so povsem sodobne, vloga ženske kot žene in mame pa je še vedno podcenjena. Tako je tudi v družini vašega fanta.

Mama je še vedno in samoumevno gospodinjski servis za vse moške, oče pa je tisti, ki služi denar. Čeprav se vam fantova mama smili, se morate zavedati, da je ona sprejela to vlogo in njena odločitev je, da v njej vztraja. Poleg tega je menda zaposlena in ekonomsko neodvisna od moža, torej ima vse možnosti, da bi v svojem življenju kaj spremenila.

Razumem vas, da ste se zgrozili, ko ste to opazili, ker izhajate iz družinskega okolja, kjer so starši enakovredni in enakopravni partnerji. Upravičeno vas skrbi, kako bi se vaš fant vedel do vas, če bi se odločila za skupno življenje.

Njegov pogled na odnos med partnerjema v družini lahko preverite že zdaj. Pogovorite se z njim o tem, kar ste mi napisali, naj vam razkrije svoja stališča in razmišljanje o odnosih v družini. Verjetno načrtujeta skupne počitnice. Organizirajte jih tako, da bosta sama in odvisna le od sebe. Odpravita se kam s šotorom, morda v kakšen bolj odročen kraj, kjer bosta morala sama poskrbeti za prehranjevanje in vse drugo. To bo dovolj, da boste lahko presodili, ali je vaš fant presegel preživete družinske vzorce ali ne.