Postavite fanta na realna tla

Za začetek je zelo dobro, da se sploh zavedate, kaj je tisto, kar vas v ravnanju fanta moti. Niste ena tistih deklet, ki vztrajajo v prepričanju, da je v partnerskem odnosu vse v redu, pa da bo že bolje, saj so to le malenkosti ... Ne predajate se zanikanju, minimaliziranju, racionaliziranju in kar je še takih psiholoških obrambnih mehanizmov. Tudi ne boste kar križem rok čakali, da se dogodijo spremembe. Odkriti ste in si priznate, da zadeve niso v redu. To je nujen korak, da lahko v odnosu sledijo spremembe. Ta fant vam je resnično zmešal glavo. To, kar se vam dogaja, je zaljubljenost. Nikoli še niste bili tako močno zaljubljeni kot vanj. Od tod tudi tako siloviti občutki in vzburjenost, ki vas preveva. Prav zato ste spregledali, da vam fant nalaga naloge, ki bi si jih morala deliti (gospodinjske zadeve) ali pa bi jih moral opraviti popolnoma samostojno, ker zadevajo njegov študij. Pravzaprav je dobro, da vam je naprtil vedno več, ker je bila to za vas kaplja čez rob in se je prebudil vaš razum. Ta se močno oglaša in vam govori, da ne ravnate prav. Tako glasen je, da ga slišite, čeprav ste zaljubljeni, in to je dobro.

Vaš fant je verjetno razvajenec, ki mu je mamica, dokler je še živel v domačem gnezdu, stregla na vse pretege. V osnovni šoli mu je izdelovala plakate in podobne zadeve, da je dobil dobro oceno in se ni preveč pretegnil. Tega je navajen in zdi se mu povsem normalno, morda celo meni, da je to vaša dolžnost. V svoji zaljubljenosti ste kar zdrsnili v vlogo, ki vam jo je dodelil. Upam, da se zavedate, da se sam od sebe ne bo spremenil in da bi bilo tako pričakovanje zelo naivno.

Kaj torej lahko storite? Le vi ste tisti, ki ga lahko poskusite postaviti na realna tla. Povejte mu, kako si vi predstavljate enakovreden in enakopraven odnos, kako naj bi si delila gospodinjsko delo in odgovornosti. Poudarite svoje pričakovanje, da bo svoje študijske obveznosti izpolnjeval samostojno. Odločno mu povejte, da odnosa, kot ga imata, ne sprejemate več, ker je stanje za vas nevzdržno. Če čuti do vas kaj več kot le zaljubljenost in močno spolno privlačnost, se bo zavedel svojih napačnih nazorov in ravnanja ter jih spremenil. Če uvida ne bo, če se bo branil in zagovarjal, mu pustite njegovo prepričanje, zvezo z njim pa končajte. Vsak lahko spremeni nekaj v sebi le, če sam to želi. Glede na vaše pisanje bi rekla, da ste ženska dejanj in boste ustrezno ravnali. Ne predajajte se sanjarjenju; naj bo seks z njim še tako božanski, je to bistveno premalo za polnovreden partnerski odnos.