Preresna za ene, in preveč norčava za druge. Zmeraj na pragu. In boli, ko si mlad in si prizadevaš spoznati, kdo sploh si, ne moreš pa se pogreti v zavetju neke subkulture ali druščine, ki bi te potegnila v varnost svojega sloga, s katerim bi se lahko poistovetil. 

Neke jeseni, ko sem še živela doma, sem v petek zvečer peljala psa na sprehod. Z ljubljanske plaže je odzvanjal smeh, Halidove pesmi in zvok steklenic. Ujeta v občutek osamljenosti, sem si zaželela, da bi bila del tega, del česarkoli, zares. 

Ampak nič manj ne boli, ko se prizadevaš pretopiti v neko drugo obliko, po meri okvirja. Boli, kot je pepelkino polsestro bolelo stopalo. Če noga ne gre notri, čevelj ni tvoj. Če si na poti utesnjen, pot ni tvoja. In ko sem to ozavesti...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.