Energijske točke: Svete gore nad Sotlo 

Foto: Goran Rovan

Na Slovenskem je več vrhov, ki so jim pobožni ljudje nadeli naziv sveta gora, samo eden med njimi pa se imenuje Svete gore. Te so med najslavnejšimi slovenskimi božjimi potmi. Gre za eno najstarejših bogoslužnih središč na Slovenskem, kjer se, po najdbah sodeč, že več kot 2000 let nepretrgano izvaja bogoslužje. Keltske in rimske najdbe pričajo o predkrščanskih svetiščih in častilcih, poznorimske in zgodnjeslovanske izkopanine pa o dolgi krščanski bogoslužni tradiciji Svetih gor. Najlepši dokaz so stare cerkvice oziroma kapele. Zagotovo so tukajšnji prebivalci že pred desetletji začutili, da je vrh Svetih gora (527 metrov) nekaj posebnega. Na grebenu so zgradili pet svetišč: Lurško kapelo, kapelo sv. Sebastijana in sv. Fabijana, kapeli sv. Jurija in sv. Martina ter Marijino cerkev, posvečeno Marijinemu rojstvu. Ob stopnišču pred vhodom v cerkev so odkrili energijske točke, zato se ljudje tam ustavijo in predajo vplivom naravne energije.

2 Zdravilni park: Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Foto: Primož Hieng

Sveta Trojica v Slovenskih goricah je že od nekdaj znana kot kraj, kamor so ljudje zelo radi prišli in predvsem romali v cerkev Svete Trojice. Zato gotovo ni naključje, da je ravno v tem kraju nastalo tako mogočno romarsko svetišče. Številni zgodovinski viri in ustno izročilo pričajo, da so mnogi, ki so se zatekli po pomoč v Sveto Trojico, tudi čudežno ozdraveli. Območje Svete Trojice so v letih od 2009 do 2014 raziskali tudi radiestezisti pod vodstvom Igorja Ziernfelda in našli več kot 50 energijskih točk, ki se razprostirajo na območju cerkve in samostana ter okrog Trojiškega jezera. Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah se je odločila, da bo dvajset energijskih točk, ki so okrog Trojiškega jezera in samostana, ustrezno označila in opremila s klopmi. 

3 Čudežne ozdravitve: Lipica

Foto: Primož Hieng

Kobilarna Lipica je ena najstarejših kobilarn na svetu in rojstni kraj lipicancev. V široki kraški vrtači, ki ji pravijo tudi dolina Lurške Matere božje, nas čaka prava cerkev v naravi. A ne le to, dolina je tudi mesto čudežnih ozdravitev. Polkrožno zaključena niša kapelice je vklesana v živo skalo. Pred nišo je manjša oltarna miza. Vanjo je postavljen kip Lurške Matere božje. Tako je dolina postala pravo malo svetišče, ki je danes urejeno in kjer se opravljajo cerkveni obredi. V želji, da bi dolina ponovno zaživela kot romarska pot, so leta 1993 kapelico obnovili. Pot od kobilarne do svetišča je primerno označena in prijetna za sprehod med kraškimi drevesi. Podobno kot na veliko bolj znanih Brezjah na Gorenjskem tudi v dolino Lurške Matere božje ljudje po čudežnih ozdravitvah v zahvalo prinašajo najrazličnejše predmete, na kovinsko ograjo kapelice pa obešajo rožne vence. 

4 Zdravilne energije: Kurešček

Foto: Primož Hieng

Radiestezisti so na Kureščku, 24 kilometrov od Ljubljane, izvedli meritve na območju in v okolici cerkve Marije Kraljice miru. Kurešček je priljubljena izletniška točka s planinskim domom in cerkvijo. Prvo svetišče, posvečeno Mariji, je na tem hribu stalo že v 15. stoletju. Obnovljena cerkev Marije Kraljice miru, je na hribčku v obliki prirezanega stožca. Od majhnega pokopališča z nekaj grobovi se dviga steza po križevem potu do zunanjega oltarja na prostem. Na vseh postajah križevega pota in zunanjega oltarja je pozitivna energija. Za sto odstotkov se poveča okoli cerkve, kjer so tudi postavljene klopi za prijeten počitek. V notranjosti cerkve se še nekajkrat poveča. Ob stopnici pred Marijinim oltarjem so radiestezisti namerili 100.000 enot po Bovisu, izjemno močna energija pa je za glavnim oltarjem, to je od 500.000 do 800.000 enot po Bovisu; merili so od levega oboka do desnega za glavnim oltarjem. 

MORDA VAS ZANIMA TUDI --> 3 skupine vrtnin z domačih gredic, ki bi lahko ublažile pomanjkanje hrane