Erekcija je očitna in dokaj pogosta težava, ki pa je nekakšen lakmusov papir. Težave z erekcijo so lahko eden prvih znakov srčno-žilnih bolezni. Pogosto gre za okvare v delovanju notranje plasti žil, ki se na spolnem udu toliko bolj očitno izrazijo z nemočjo. Dejavniki tveganja za to endotelijsko disfunkcijo so poleg sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka in kajenja prav pomanjkanje rednega gibanja. 

Če smo bili dlje časa poročeni s kavčem, ne moremo skočiti kar čez plot in vpreči divjo lipicanko. Padli bi, še preden bi začeli, in obležali na prašnih tleh. 

Moški, ne odlašajte z aktivnostjo 

S pomočjo rednega gibanja se erektilna sposobnost izboljša z različnimi mehanizmi, ki vključujejo presnovo glukoze in maščob ter uravnavanje krvnega tlaka in hormonov. Če si moški želimo znova priboriti ali ohraniti svojo moškost, ne odlašajmo. Ker pa so lahko v ozadju mehkih težav tudi srčno-žilne bolezni, moramo biti pri uvajanju rednega gibanja toliko bolj previdni in izbrati vadbo, ki je primerna za posameznika. 


Ne napredujte prehitro 

Pomlad kar kliče po ljubezni, pa tudi gibanju. Pri tem pa bodimo preudarni in nikar zaletavi. Pravih koristi gibanja bomo deležni, če se bomo držali dveh pravil, to sta, da se gibamo redno in primerno. Če smo bili dlje časa poročeni s kavčem, ne moremo skočiti kar čez plot in vpreči divjo lipicanko. Padli bi, še preden bi začeli, in obležali na prašnih tleh. Bodimo najprej le spogledljivi, in to ne le pri ljubezni, ampak tudi gibanju. Začnimo z redno hojo, nato ji sčasoma in zelo postopoma dodajajmo ščepce teka in krepilne vaje. Nikar ne napredujmo prehitro, če želimo napredovati daleč.

Končno odprimo vrata

Če torej čutimo možnost lastne izboljšave na tem, mirno bi lahko rekli precej pomembnem področju življenja, je vredno vsaj poskusiti. Zagrabimo priložnost našega napredka, sploh če od nas zahteva pravzaprav le to, da zagrabimo kljuko lastnega stanovanja in si odpremo vrata v bolj razgibano življenje. 

Morda vas zanima tudi--> Temna in svetla stran seksa ali zakaj seksamo