Metka Sporiš iz cvetličarne Sanjski šopek je raziskala, katere cvetlice najbolj poosebljajo vsakega izmed dvanajstih znamenj zodiaka, zaupala pa nam je tudi, kakšni šopki jih bodo najbolj razveselili. 

Oven (20.3. – 20.4.)

Šeboj (ki ga največkrat vidimo v zlati barvi) je simbolična rastlina za voditelja nebesnih znamenj. Te rože predstavljajo čutno strast ovnov. Primerno cvetje je tudi kostanjevičevje, ki predstavlja prijazno naravo, obenem pa je povezano tudi z globoko naklonjenostjo in skrbjo.

Šopek za ovna: Ovni so znani po skrbnosti do bližnjih in odnosu do narave. Idealni šopek za ovna ali ovnico je sestavljen iz domačih cvetlic (nič eksotike). Lahko je okrašen z nekaj vejicami ali travami, ki jih najdemo v naravi. 

Foto: Tatyana__K/Shutterstock

Bik (20.4. – 21.5.)

Bik slovijo po svoji čutni in ljubeči naravi, obenem pa so tudi oni radi ljubljeni. Najbolj primerna roža zanje je lilija, ki predstavlja plodnost in čistost. Lilija je tudi zapeljiva in dišeča, kar bo biku zagotovo všeč.

Šopek za bika: Bika bo razveselil šopek, ki je čuten, nekoliko drzen (a ne preveč) in zapeljiv. Vsebuje naj cvet lilije, ki ga lahko dopolnimo še s kakšnimi drugimi cvetovi po izbiri. 

Foto: New Africa/Shutterstock

Dvojčka (20.5. – 21.6.)

Dvojčki so izredno družabni, samozavestni in radodarni. Vodi jih ustvarjalnost in nikoli jih ni strah predstaviti lastnih idej. Obenem imajo naravno karizmo in šarm, kar velja tudi za sivko. Ta s svojo barvo in vonjem izstopa prav tako kot dvojčki.

Šopek za dvojčka: Cvetlični horoskop dvojčkom pripisuje sivko. Šopek naj vsebuje vejico ali dve sivke, ki bo pritegnila pozornost s svojo barvo in vonjem. 

Foto: Svitlana Sokolova/Shutterstock

Rak (21.6. – 22.7.)

Vrtnice vseh barv so povezane z znamenjem raka, bela vrtnica pa je rojstna roža vseh, ki so rojeni v tem obdobju leta. Barva predstavlja nedolžnost, čistost in mladost, kar izredno dobro sovpada z znamenjem raka.

Šopek za raka: Raki so znani po svoji nežnosti, zato naj izbira barve vrtnic to upošteva. Primerne bodo vrtnice v svetlih odtenkih, ki so lahko samostojne, ali pa v mešanem cvetličnem aranžmaju. 

Foto: oceandream/Shutterstock

Lev (22.7. – 22.8.)

Divjim levom veselje še posebej prinesejo sončnice. Prav tako kot te rumene in sijoče rože so namreč tudi levi izredno topli, strastni in dinamični. Sončnice predstavljajo tudi zvestobo in srečo, kar sta dve dodatni lastnosti levov.

Šopek za leva: Avgusta, ko praznujejo levi, začnejo cveteti tudi prostrana polja sončnic, ki lepšajo pokrajino. Sončnica je rastlina pozitivne energije in moči, je velika, mogočna in dobrohotna – šopek sončnic, nabranih na polju, bo kot nalašč za leva. 

Foto: marcin jucha/Shutterstock

Devica (22.8. – 23.9.)

Krizanteme so prefinjene rože, ki so polne barv in osebnosti. Prav tako kot ljudje, rojeni v znamenju device, so drzne, a obenem skromne. So odporne in predstavljajo srečo. Tudi device so odporne in perfekcionistične, zato so jim krizanteme pisane na kožo.

Šopek za devico: Popoln šopek za devico ni velikosti XXL. Popoln šopek za devico je šopek normalne velikosti, ki bolj kot po velikosti izstopa po izboru rož. Poleg krizantem lahko šopek za devico vsebuje tudi drugo cvetje, ki bo skupaj tvorilo lep, nežen in ravno prav nenavaden šopek. 

Foto: Liudmyla Kulias/Shutterstock

Tehtnica (22.9. – 23.10.)

Tehtnice so zbrane in uravnotežene, strastno iščejo pravico in imajo izrazito mnenje o tem, kaj je prav in kaj narobe. Najprimernejše cvetlice zanje so klasične vrtnice, ki jih imajo, tako kot tehtnice, vsi radi.

Šopek za tehtnico: Tehtnice zaradi svoje nedoločnosti najraje posežejo po klasiki. Enako velja pri cvetju. Znamenje tehtnice najbolje odraža vrtnica, ki jo lahko podarimo v šopku ali pa kot en sam cvet – cvet ljubezni. 

Foto: Sanjski šopek

Škorpijon (23.10. – 22.11.)

Škorpijoni so izredno strastna znamenja in kaj je bolj strastnega od šopka vrtnic? Te krasne rože predstavljajo ljubezen, čustva in strast. Marsikdo vrtnice podarja čisto brez pomena, prav tako kot škorpijon raztreseno kaže intenzivnost in ljubezen. Za to nebesno znamenje so primerne tudi druge temno rdeče rože, saj vse prikazujejo enake lastnosti, obenem pa so tudi skrivnostne.

Šopek za škorpijona: Za čustvenega in strastnega škorpijona je najboljša izbira šopek, ki je »močan« in dinamičen. Vsekakor naj vsebuje vrtnice. Njihova barva določa različne pomene, zato so vrtnice primerne tudi za podarjanje med prijatelji. Rdeče so seveda rezervirane za ljubezenska sporočila. 

Foto: Sanjski šopek

Strelec (22.11. – 21.12.)

Strelci so polni močne energije, ambicij in odprtega uma. Navdušeni so nad potovanji in novimi izkušnjami. Njihovo raznoliko osebnost najbolje predstavljajo nageljni, ki imajo več različnih pomenov. Te rože predstavljajo ljubezen, navdušenje, srečo in fantazijo – odvisno od njihove barve. Dolgo obstojni nageljni pa predstavljajo moč in vztrajnost, oboje lahko povežemo s strelcem.

Šopek za strelca: Strelcu lahko podarite šopek, ki je v celoti sestavljen le iz nageljnov, ali pa mešan šopek. 

Foto: Fusionstudio/Shuterstock

Kozorog (21.12. – 20.1.)

Odgovorni in zanesljivi kozorogi uživajo v varnosti, konsistentnosti in disciplini. Za to so zanje primerne mačehe, ki predstavljajo ljubezen, oboževanje druge osebe in resnično prijateljstvo.

Šopek za kozoroga: Kozoroge bodo razveselili najrazličnejši šopki, ki pa ne smejo preveč kršiti pravil, saj imajo te osebe rade tradicijo. Mačehe jim zato podarjajte v klasičnih kombinacijah. 

Foto: Julia Tsokur/Shutterstock

Vodnar (20.1. – 19.2.)

Za vodnarje so najbolj primerne orhideje, ki so elegantne, delikatne, eksotične in močne. Nanje močno vpliva okolje, kar je zelo podobno vodnarjem, saj se osebe, rojene v tem nebesnem znamenju, rade napajajo z energijami drugih ljudi. Obenem so vodnarji tudi napredni, neodvisni in zanimivi, prav tako kot orhideje.

Šopek za vodnarja: Popoln šopek za vodnarja je z eno besedo: napreden. Naj bo nekoliko drznih oblik, z nenavadnimi kombinacijami cvetov. Pri izbiri imate veliko svobode, saj jo vodnarji ljubijo bolj kot vse drugo pod soncem. 

Foto: Sanjski šopek

Ribi (19.2. – 20.3.)

Najbolj primerne rože za ribe so vodne lilije, ki so tako kot ribe umetniške in malce nenavadne v svojem bivanju. Večkrat same sebe zalotijo pri lebdenju, kot vodne lilije, uživajo v življenju in so izredno zabavna družba.

Šopek za ribi: Za ribe je značilna njihova dvojnost. Lahko so zelo vesele in družabne, po drugi strani pa potrebujejo tudi trenutke zase. S šopkom, ki je napol na zraku in napol v vodi, boste ujeli njihove nasprotujoče si občutke. 

Foto: Purple Clouds/Shutterstock


* Rojeni na navedene mejne datume morate poznati uro in minuto svojega rojstva, da boste lahko preverili, v katero znamenje spadate, saj Sonce ne prehaja iz enega znamenja horoskopa v drugo ob isti uri. (Datumi prehodov Sonca zajemajo najširši krog ali večino rojstev naših bralcev!)