Starodavno ljudstvo je imelo svoj zodiak 13 živalskih znamenj in 13 drevesnih znamenj, ki glede na lunine mene opisuje lastnosti posameznika, rojenega v določenem obdobju. Narava vsake živalske vrste vključene v keltski zodiak pove veliko o osebnosti človeka, iz ugotovitev keltskih druidov pa se lahko naučimo marsikaj o sebi. 

Poiščite svoje živalsko znamenje na spodnjem seznamu, 13 drevesnih znamenj in njihovih lastnosti ter ujemanja pa najdete tukaj


Lisica (18. marec–14. april) 

Zvit kot lisica za to znamenje nedvomno drži. V svoji premetenosti bodo ljudje, rojeni v času lisice, nemudoma očarali vse okrog sebe z zapeljivim smislom za humor. Z njimi vam ne bo nikoli dolgčas, saj s svojim zabavljaškim nastopom popestrijo vsak dogodek. Prav zato težko pokažejo nežnejšo stran, ki pa se odkrije, ko jim je oseba zelo blizu. V zvesti lisici boste takrat našli prijatelja za vse življenje. 


Bik (15. april–12. maj) 

Keltski bik izraža moč, ljubeznivost in stabilnost. Na takšne posameznike se obrnemo, ko potrebujemo pomoč, iskreno mnenje, primeren nasvet ali preprosto ramo, na kateri se bomo lahko zjokali. Biki imajo močno intuicijo, zato bodo takoj začutili, ali jim kdo laže. Velikokrat delujejo muhasti in pretirano čustvujoči, a bodo vedno znali obdržati skrivnost. Odlikuje jih še prvovrsten okus za modo in oblikovanje. 


Morski konjiček (13. maj–9. junij) 

Iznajdljivi morski konjički se odlično vedejo na področju financ in prava. Če ne najdejo luknje v zakonu, jo bodo iznašli sami. Odlikuje jih izvrsten spomin, toku njihovih hitrih misli pa ljudje včasih le stežka sledijo. So zelo prilagodljivi in ljubeznivi. Godi jim pozornost drugih in jo takrat tudi najlaže povrnejo. 


Stržek (10. junij–7. julij) 

Keltska verovanja povezujejo stržke s svežino in novimi, s soncem obsijanimi pogledi na svet. Kot prikupni ptiček bodo ljudje, rojeni v tem obdobju, s pesmijo zabavali bližnje. Še posebno dobro jih je imeti ob sebi v kriznih okoliščinah, saj se ne zlomijo pod pritiskom in ohranijo mirne živce. Najbolje pa se znajdejo, ko so prepuščeni samim sebi. Skrivaj sanjajo o romantični podobi popotnika sveta, kar velikokrat ni najbolj realistična izbira kariere. 


Konj (8. julij–4. avgust) 

Odprti, energični in prekipevajoči od moči, konji so že po naravi bitja, v katerih vre tekmovalnost. Odlikuje jih nešteto talentov, ki se jih ne sramujejo široko pokazati, predvsem v poslovnem svetu. Radi zapeljujejo, so odlični strategi, svojo navzočnost pa bodo vedno zaznamovali z velikim pokom. Rojeni vodje bodo ponos in trmo v stiski uspešno spremenili v pogum. 


Losos (5. avgust–1. september) 

Ljudje, rojeni v znaku te ribe, se v iskanju navdiha potapljajo daleč v lastne globine. Nekoliko sanjavi posedujejo močno slutnjo. Ker imajo povsem edinstven pogled na svet, se radi osamijo in premlevajo zamisli sami pri sebi. Ko pa se enkrat vrnejo na površje, utegnejo osupniti množice z briljantnimi idejami. Morda je prav zato med njimi največ umetnikov, pesnikov in vizionarjev. 


Labod (2.–29. september) 

Že po milem in elegantnem videzu sodeč so labodi živalska aristokracija. Težko jih je zadovoljiti, saj imajo zelo visoka pričakovanja in nadvse razvit zahteven okus. A vendar jih ne gre soditi po hladni drži. Ljudje, ki jih zaznamuje labod, so pravi ljubimci in v razmerjih zelo strastni posamezniki. Imajo oko za podrobnosti in čut za dobro organizacijo. 


Metulj (30. september–27. oktober) 

Kot letajo metulji v naravi s cveta na cvet, počno to tudi ljudje, rojeni v času metulja. Prijatelji, zabave, simpatije, nikoli jim ni dolgčas. Metulja boste morda ujeli, a v vašem ujetništvu ne bo užival prav dolgo. So sanjavi in polni idej in venomer spremenljivih načrtov za prihodnost. Namenoma ne bi prizadeli nikogar, prav zato je prijateljevanje z njimi preprosto in neobvezujoče. Občudujte njihovo pozitivnost, a jim pustite prosta krila. 


Volk (28. oktober–24. november) 

Neustrašni volkovi redko sprejmejo kompromis. Ko v nekaj verjamejo, bodo to zagovarjali v nedogled. Junaški v vseh pogledih besede se ne vdajo in zdi se, da prav iz izzivov črpajo neustavljivo energijo, medtem ko drugi že zdavnaj obnemorejo. Včasih samotarski, živijo za čast, pri njih pa boste vedno natančno vedeli, kam pes taco moli. 


Jastreb (25. november–23. december) 

Kot ujeda, ki najde plen, se jastrebi za svojimi cilji poženejo z neverjetno silo, a hitro odletijo drugam, če problem ne vzbudi njihovega zanimanja. Modre osebe rade delijo svoje znanje z drugimi. So zelo radodarni in človekoljubni posamezniki s prirojenim moralnim kompasom. Radi filozofirajo in imajo trdna prepričanja. 


Jelen (24. december–20. januar) 

Plemenita žival keltskega horoskopa, ki jo zaznamujejo visoki ideali. Jeleni so odlični sopotniki v novih projektih, saj jih nič ne odvrne od izpopolnjene vizije. So zelo natančni, potrpežljivi in vztrajni ter zato uspešni v vseh mogočih izzivih. Verjamejo v trdo delo in pravičnost. 


Mačka (21. januar–17. februar) 

Kot naj bi imele mačke šesti čut, zaznamuje močna intuicija vse, rojene v tem obdobju. To so nadvse bistri posamezniki hitrih misli, ki bodo še tako izčrpano dogajanje osvetlili z novimi idejami. Zaradi prijaznosti in zmožnosti sočustvovanja jih zlahka vzljubimo. So zelo ustvarjalni, zato se najbolje izražajo v umetnosti. 


Gad (18. februar–17. marec) 

Gad ima kot vsaka kača hladno telo, vendar to ne vpliva na njegovo živahnost. Te ljudi zaznamuje radovednost, nadvse jih zanima, kako delujejo svet in posamezniki. Odlični sogovorniki so in zelo prepričljivi, kadar je treba. V stiski jim bo na kup uspelo zbrati množice, vendar pa jih nikar ne pritisnite ob steno. Nadvse všeč jim je namreč, ko stvari potekajo po njihovo.