NAJDITE SVOJ TIP

Pričnimo na začetku, kateri tip vas zaznamuje. Znamenja feng šu horoskopa se podobno kot v kitajskem horoskopu menjajo vsako leto. Letnica rojstva vam torej pove, kateremu znamenju pripadate.

Letnice rojstva za ženske
Letnice rojstva za moške
Tip 1 (Razgibana voda): 1950, 1959, 1968, 1977, 1986
Tip 2 (Zemlja): 1951, 1960, 1969, 1978, 1987
Tip 3 (Grom): 1952, 1961, 1970, 1979, 1988
Tip 4 (Veter): 1953, 1962, 1971, 1980, 1989
Tip 5 (Središče zemlje): 1954, 1963, 1972, 1981, 1990
Tip 6 (Nebesa): 1955, 1964, 1973, 1982, 1991
Tip 7 (Morje): 1956, 1965, 1974, 1983, 1992
Tip 8 (Gora): 1957, 1966, 1975, 1984
Tip 9 (Ogenj): 1949, 1958, 1967, 1976, 1985 
Tip 1 (Razgibana voda): 1954, 1963, 1972, 1981, 1990
Tip 2 (Zemlja):1953, 1962, 1971, 1980, 1989
Tip 3 (Grom): 1952, 1961, 1970, 1979, 1988
Tip 4 (Veter): 1951, 1960, 1969, 1978, 1987
Tip 5 (Središče zemlje): 1950, 1959, 1968, 1977, 1986
Tip 6 (Nebesa): 1949, 1958, 1967, 1976, 1985
Tip 7 (Morje): 1957, 1966, 1975, 1984
Tip 8 (Gora): 1956, 1965, 1974, 1983, 1992
Tip 9 (Ogenj): 1955, 1964, 1973, 1982, 1991 


1. RAZGIBANA VODA

ZnačajGlobok in razgiban tip človeka. Žuborite kot studenčnica in ste globoki kot velika reka. Ste v stalnem gibanju, izredno prilagodljivi, zato včasih delujete brezciljno. Kljub vaši priljudnosti malo ljudi spozna resnično bistvo »enic«. Njihova moč je predvsem neskončna potrpežljivost, s katero prebrodijo vse težave doma in v službi. Na vse novo se odzivajo hitro in neskončno cenijo svojo neodvisnost.

Seks in partnerstvoVroči trenutki popolne vznesenosti, vendar ne urice vroče strasti. Enice znajo uživati intimnost in seks – vsaj globoko v sebi. Pravilno pa tega ne znajo pokazati. Globoko zavrte so predvsem v erotiki: vroče spodnje perilo, pripomočki, direktne besede, literatura? Ni govora. V bombažni pižami se zatečejo v posteljo, pokrijejo čez glavo in upajo, da bodo s prenosom misli dosegle svoje. Če jim to kakor koli uspe, znajo pričarati iskreče vzdušje in se veseliti vsake minute. Ljubezni in prijateljstva ne jemljejo na lahko, manjkata pa jim spontanost in sproščenost. Manj bi morale premišljevati. »Enice«, pozor, vroči »ogenj« vas lahko pošteno opeče.


2. ZEMLJA

ZnačajSkrben in konservativen tip človeka. Ste razumevajoči, radi pomagate, ste nežni. »Dvojke« obdaja pomirjajoča avra, njihova bližina daje občutek varnosti, bližnji se počutijo, kot bi bili v naročju matere Zemlje. Nenadzorovani kolerični napadi so jim tuji, prav tako ni v njihovi navadi odrekanje pomoči.

Seks in partnerstvo: Težko bi z »dvojko« dočakali vroče trenutke nebrzdane strasti. Res pa je, da osebe skupine Zemlja dosti vlagajo vase in v druge in poskušajo doseči v partnerstvu dolgotrajno zaupanje in stalnost, z veliko željo, da bi trajalo do konca življenja. Nevarno zanje je predvsem podrejanje drugemu s »kostmi in kožo« po čustveni strani. Strast jim je samo pogojna. V zvezah z osebami iz skupin 2. (zemlja), 5. (središče Zemlje) in 8. (gora) se dobro ujemajo, vendar brez velikih strasti in izpadov ljubezni. Erotične pustolovščine? Ni govora!


3. GROM

ZnačajUstvarjalen in nepotrpežljiv tip človeka. Ste aktivni, dinamični in nabiti z močjo, vse, kar počnete, počnete pod veliko napetostjo. Najpomembnejši sta vam zabava in sprememba. Čeprav znate biti občutljivi, navadno nastopate zelo neposredno, včasih malo grobo in nepotrpežljivo.

Seks in partnerstvo: Lahko se zgodi na zadnjih sedežih avtomobila, v dragi hotelski sobi ali pod zvezdnatim nebom, užitek s »trojko« bo vedno nepozaben in enkraten. Razigranost, predrznost, nežnost in čustvenost so sestavni deli seksa oseb v skupini grom. Lahko in pogosto se zaljubijo, svojih čustev nikoli ne skrivajo ali brzdajo. Ker pa so tudi občutljivi, so ranljivi. Pozor: »dvojka« hitro povozi »trojko«, v »devetici« pa najde dinamičnega partnerja, ki mu lahko podleže.


4. VETER

ZnačajObčutljiv in lagoden tip človeka. Življenje vetra pozna vse odtenke: od hudega viharja do nežnega vetrca, ki hladi čelo. Ste komunikativna oseba, vzkipljiva, vendar zelo stvarna in trdno zasidrana v sedanjosti. Življenje si poskušate narediti čim bolj lagodno, posledica tega je, da veliko neprijetnih stvari pometete pod preprogo.

Seks in partnerstvo»Štirice« so v ljubezni nežne, predane in sentimentalne. Vsaj na začetku. Pozneje pa pogosto prevlada njihova lagodna narava in takrat usmerijo veter v smer popolne harmonije. Hitro se podredijo in si iz strahu pred zapleti izberejo udobnejšo pot do cilja. Ujemajo se z »enicami«, ki znajo pripeljati najbolj divji veter brez škode na zemljo. Z lahkotnostjo in komunikativnostjo znajo »štirice« nasmejati resne »enice« in jim popestriti življenje.


5. SREDIŠČE ZEMLJE

Značaj: Samozavesten in svojeglav tip človeka. Imate naravno danost, da ste vedno v središču dogajanja. Gorje, če vas ne opazijo! Zabavati druge vam je tuje. »Občudujte me!« je vaše geslo, biti središče okolice pa nujna potreba, ki lahko pripelje do hudih notranjih kriz. Ker ste središče, sprejemate vplive z vseh strani, kar vas včasih pripelje do razdvojenosti in v skrajnosti. Znate biti zelo motivirani in navdušeni, naslednji trenutek pa leni ali nadvse pošteni, včasih tudi preračunljivi.

Seks in partnerstvoTudi pri seksu ste radi glavni, pustite pa se zapeljati, vendar naj se to zgodi s stilom. To vam škoduje. Če bi imeli več majhnih slabosti in več občutka za druge, bi bilo bolje. Toda tisti, ki znajo pogledati za vašo samozavestno masko, lahko ustvarijo z vami tesno partnerstvo, ki je trdno oprto na sorodnosti duš. Tri in štiri nista vaši števili. Preveč nemira bi bilo in preveč vetra.


6. NEBESA

ZnačajHladen in materialističen tip človeka. Gospodovalni in pogumni ste, avtoritativni in nedisciplinirani. Vendar imate, perfekcionalistična »šestica«, šesti čut in vaš pogled je vedno uprt v uspeh. Ste nadarjeni za vse ročne spretnosti, manj spontani in ustvarjalni pa ste v medčloveških odnosih.

Seks in partnerstvo: Od rezervacije mize v najprimernejšem lokalu do polnega hladilnika za jutranje veselje, vse zmenke in randije bi morali načrtovati ljudje »šestice«. Naravnost k velikemu cilju je moto, pa naj bo ljubezen za eno noč ali iskanje najboljšega za ustvaritev družine. Ko najdejo, kar iščejo, oziroma ko to osvojijo, se njihovo ravnanje spremeni. V posteljo ne vlečejo nobenih svinjarij, tudi žgečkljivi erotiki se odpovejo, morala zaznamuje njihov seks. Predvsem pa se morajo nebeški tipi naučiti jemati partnerja kot celoto in ga ne spreminjati po svoji podobi. S »trojkami«, »štiricami« in »deveticami« bodo boji za prevlado hudi.


7. MORJE

Značaj: Uživaški in nesebični tip človeka. Kino, gledališče, najboljše restavracije, potovanja – »sedmice« so veliki uživači. S šarmom in slogom osvajajo okolico, ki jih občuduje in obožuje zaradi stila in prijaznosti. So privlačni kot sveže morje poleti.

Seks in partnerstvoNajboljša lastnost »sedmic« je čutnost, svojim partnerjem znajo pripraviti ognjemet na posteljnem morju. Zapeljiva hrana, dražljive igrice, ure in ure ljubkovanja, z velikim občutkom se znajo prilagoditi željam in potrebam drugega. Če jim uspeva, se tudi njihovo navdušenje stopnjuje. Paziti morajo, da ne potlačijo popolnoma svojih želja. Idealni partnerji so »dvojke«, »petice« in »osmice«, ki vedo, kako je treba najbolje počastiti takega lepoumnika.


8. GORA

Značaj: Zanesljiv in čustven tip človeka. Nepremakljivi in zanesljivi kot skala ste, ni vas lahko omajati. Vsak korak 10-krat premislite in ga precenite. Na okolico deluje »osmica« hladno in odmaknjeno. Globoko v sebi pa je topel in čuteč tip, predvsem pa partner, na katerega se vedno lahko zanesemo.

Seks in partnerstvo: Vsi, ki znajo pripraviti to ledeno goro do taljenja, se lahko veselijo dobrega, zvestega in zanesljivega partnerstva. Toda spolno življenje »osmice« je zelo diskretno, ljubezenskih izjav pred nepovabljenimi ne daje, tudi poljubi in objemi v javnosti so prepovedani. Dobro bi bilo, če bi se včasih bolj odprli in sprostili, najbolje je z žuborečo »devetico«.


9. OGENJ

Značaj: Impulziven in egoističen tip človeka. Zabava, zabava in še enkrat zabava – ognjeni ljudje prekipevajo od energije. Z glasnim nastopom in divjo privlačnostjo so središče vsakega dogajanja. Včasih malo nestrpni, vedno pa zagledani vase.

Seks in partnerstvoBrez omejitev in impulzivno, v vrtoglavici poželenja zna »devetica« pričarati pravi ognjemet strasti. Seks ji je vsakdanja hrana. Za eno noč? Zakaj pa ne? Občutek krivde je neznana beseda. Na žalost pa ogenj pušča za sabo požgano zemljo in biti vedno prvi in najbolj zagret v akciji je utrudljivo. Tudi »devetica« po določenem času popusti in se iz iskalca užitka spremeni v iskalca globine. Tej novi vlogi najbolj ustrezajo »dvojka«, »trojica«, »štirica«, »petica« in »osmica«. 


KATERI TIPI SE UJEMAJO?

Kot pri zahodnem in kitajskem horoskopu nekatera znamenja lažje sobivajo v sožitju, so tudi v feng šu horoskopu nekatera bolj kompatibilna. Ugotovite, kakšne možnosti ima vaša ljubezen s partnerjevim znamenjem? Na tabeli z rojstnimi letnicami ste našli svojo številko, spodaj pa lahko primerjate, s katero drugo številko (ali številkami) se dobro ali slabo ujemate.


Dobro ujemanje
Srednje ujemanje 
Zelo slabo ujemanje 
Razgibana voda
Grom, Veter, Morje
Razgibana voda, Središče zmelje
Zemlja, Gora, Ogenj
Zemlja
Nebesa, Morje, Ogenj 
Zemlja, Središče zemlje, Gora
Razgibana voda, Grom, Ogenj
Grom 
Razgibana voda, Ogenj
Grom, Veter
Zemlja, Središče zemlje, Nebesa, Morje, Gora
Veter
Razgibana voda, Ogenj
Grom, Veter
Zemlja, Središče zemlje, Nebesa, Morje, Gora
Središče zemlje
Nebesa, Morje, Ogenj
Zemlja, Središče zemlje, Gora
Razgibana voda, Grom, Ogenj
Nebesa
Zemlja, Središče zemlje, Gora 
Nebesa, Morje
Grom, Veter, Ogenj
Morje 
Zemlja, Središče zemlje, Gora
Nebesa, Morje
Grom, Veter, Ogenj
Gora
Nebesa, Morje, Ogenj
Zemlja, Središče zemlje, Gora
Razgibana voda, Grom, Ogenj
Ogenj
Zemlja, Grom, Veter, Središče zemlje, Gora
Ogenj
Razgibana voda, Nebesa, Morje