Slavenka Drakulić: Mileva Einstein. Teorija žalosti.
Zanimanje za knjigo mi je vzbudil intervju na naši televiziji, Slavenka Drakulić se je pogovarjala  s Ksenijo Horvat. Nato je prišla prijazna moška ponudba za izposojo knjige. Odlična je. Smo ženske le opazovalke ali tudi ustvarjalke nečesa novega, pozitivnega, dobrega? Smo. Res je to intimni portret ženske, ki je živela z genijem, po prebranem pa rečem, tudi Mileva je bila genij. Ostaja pa vprašanje, koliko je bila zaslužna za teorijo relativnosti? Polovico, sem prepričana, in naj mi ne zamerijo enciklopedije, ki trdijo drugače.


Andrej Lupinc: Umetne muhe in druge laži
Knjiga je sladica za ljubitelje izrazoslovja, slovenskega jezika. Ste vedeli, da beseda naphati obstaja v slovarju slovenskega knjižnega jezika? Krasne zgodbe, zgodovina, narava in ribe. Pa snemalne dogodivščine vpete vanje, ker je avtor moj spoštovani televizijski kolega. To ni knjiga, kako ujeti ribo, prosim, stavite na ribarnico ali supermarkete. V muharjenju je toliko zakonitosti, da – četudi boste kaj ujeli – boste v najboljšem primeru na žaru obračali hrenovke.

Tadej Golob: Nespodobni odvetnik
Tretje priporočilo je priporočilo meni. To, kar še moram prebrati, ko bo čas za odmor in koalicija sestavljena. Zdaj upokojenega odvetnika, legendo tega poklica, dr. Petra Čeferina, sem poklicno srečala večkrat. Profesionalec, čisti profesionalec. Hočem videti, prebrati, kako ga vidi najboljši biograf ta čas, Tadej. Pravi, da ni želel biti osebna tajnica, mene pa zanima, ali je odvetnik Peter razkril, kako se počuti nekdo, ki po svoji službeni dolžnosti in izbiri zagovarja obtoženega hudega zločina. No, to je tako, kot ko mene vprašajo, ali me ob lažeh v politiki kdaj stisne v želodcu.