Dan Brown: Izvor
Najnovejše uspešnice Dana Browna še nisem prebrala, ravno zato jo hranim za letošnji dopust. Vsako leto preberem kako njegovo uspešnico in zagotavljam, da ponujajo izjemne zgodbe, ki te popeljejo v popolnoma drug svet, svet skrivnosti in napetega dogajanja. To je tista knjiga, ki je ne spustiš iz rok in za katero so navadno še dnevi prekratki.

Ute Ehrhardt: Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod
Vsaka izmed nas žensk se najde v situaciji, ko se vpraša, zakaj ne zna reči ne. Ta mala, simpatična knjižica bo vsem ženskam prinesla nov pogled na to, kdaj in kako bi morale postaviti sebe in svoje želje na prvo mesto. Sama jo nosim ves čas v torbici (smeh).
David Eagleman: Prikrito
S to knjigo boste dobili vpogled v nenavadno in neznano delovanje naših možganov. Izjemni primeri in razlage naših vsakdanjih početij in odzivov ter skrivnosti našega delovanja in obstoja bodo marsikomu spremenili pogled na vse, kar počnemo.  Zakaj recimo zaslišimo omembo svojega imena v pogovoru, ki ga sploh nismo poslušali? Zakaj težko ohranimo skrivnost? Kako je mogoče, da se lahko razjezimo sami nase – kdo, pravzaprav, je jezen na koga?