Drago Jančar: In ljubezen tudi
Roman, ki je letos dobil nagrado kresnik in mi ga je že pred dnevi med jutranjim televizijskim intervjujem priporočil Mario Galunič. Zdaj me čaka, to poletje ...

Noah Charney: Slovenologija
Zadnja knjiga, prebrala sem jo dan, preden je bil dr. Charney moj gost v oddaji o Sloveniji in tako knjiga kot on sta me izjemno navdušila. Duhoviti zapisi, nadvse točne in sočne opredelitve naše deželice in nas, Slovencev, bister humor in srčne besede. Bravo!


Ivo Svetina: pesniške zbirke
Poezija ne sme manjkati! Tako zelo paše na valove in med borovce ali pa k vročemu avgustovskemu zahodu in vinu. Svetino sem brala dolgo nazaj, a sem se pred kratkim znova poglobila v njegove pesmi, ravno tako med pripravo na oddajo, v kateri sem gostila avtorja. In bila očarana. Nad jezikom, zvokom, zvenom, prefinjenostjo, univerzalnostjo ter vrhunskostjo občutij in doživljanj, ki vejejo iz njegove poezije.


Ivan Cankar: Erotika
Cankarja berem letos ob njegovem letu znova in znova. Ob tem doživljam vse mogoče, ob branju me spreletava srh, spet drugič toplina. Klanjam se mojstru, ima vse – vrhunsko besedo, vsebino, ostrino, grenkobo, srčnost, razumevanje, duhovitost, tragiko, vizionarstvo, vse v presežnosti. Še posebej z radovednostjo odkrivam tudi njegovo življenje …Luka Novak in Valentina Smej Novak: Hrana, taka, kot je
Ker poleti ne sme manjkati poletna kulinarika! Obožujem Novakova, njuno veličino, širino, avtentičnost, smeh. Za poletje v tej kuharici med drugim namigujeta na melono s pršutom, ki je pri meni na meniju zelo pogosto kot super predjed, marelične cmoke in lahek češnjev kolač, ki je preverjeno slasten. Mmm, poletje!