S hčerko sta že približno dva tedna v karanteni, kako potekajo vajini dnevi?

Res je, že več kot štirinajst dni sva skoraj ves čas doma, zelo resno sva vzeli navodilo #ostanidoma. Dnevi so si zelo podobni, telovadiva, jaz si včasih vzamem čas za jogo, veliko časa nameniva šoli, branju, pisanju novih črk, računanju, pravljicam in pesmicam. Potem pride čas za kuhanje, popoldene pa za igro, sestavljanje legic, družabne igre, risanje, ustvarjanje, ples in glasbo ... Zvečer pa obvezno branje dogodivščin Harryja Potterja. Šele ko hči zaspi, imam čas zase, za gledališče, knjige, filme, nadaljevanke in brskanje po internetu.

Poslušam veliko glasbe, tiste moje najljubše, vsak dan poslušam Val 202, privoščila sem si nekaj virtualnih sprehodov skozi galerije in muzeje, pravkar sem končala branje knjige Normalni ljudje pisateljice Sally Rooney, prebiram Jamieja Oliverja za nove kuharske ideje.    

V utrinkih, ki jih delite na instagramu, vidimo, da ste se lotili kuhanja, ali to tudi sicer radi počnete, pa vam za to zmanjka časa?

Sicer rada kuham, ampak v vrtincu vseh obveznosti imam ponvadi premalo časa, da bi razvijala svoje kuharske sposobnosti, tako da se z njimi ne morem ravno pohvaliti. V teh čudnih časih, ki so zaustavili naš vsakdanjik, pa je kuhanje del vsakdanjika. Imam tudi čas, da se mu docela posvetim. Predvsem pa razvijam kuharsko inovativnost, racionalnost, varčnost in iznajdljivost. Moj mali jedec je, moram prizati, precej navdušen nad jedmi, ki jih postavim na mizo.

Preberite še: Klemen Slakonja o tem, kako z družino preživlja čas osamitve

Vas je v karanteni ujel tudi kak trenutek stiske? Kaj ste storili?

Seveda, mnogokrat me prevzamejo tesnoba, žalost, tudi strah in nemoč. Ves čas spremljam dnevne novice in sem z mislimi s tistimi, ki v teh težkih trenutkih delajo, zdravijo, skrbijo, raznašajo, odločajo, z vsemi, ki so izgubili svoje ljubljene ... Hudo mi je, težko, ampak zavedam se dejstva, da je moja prioriteta sedemletna deklica, ona je tista, ki moje misli spelje drugam, in tudi zaradi nje se borim z vsemi negativnimi občutki, ki jih v tem trenutku občutim.


Ta fotografija je nastala pred časom. Zdaj Tjaša, znana ljubiteljica športa, vadi doma.

Ste tudi ena od prostovoljcev, ki bodo v teh časih klicali starejše in osamljene. Ste že koga poklicali? 

Zaenkrat še ne. Vem, da se je mnogo mojih kolegov iz Mestnega gledališča javilo, jaz sem posnela kratek video o tem, za kaj pravzaprav gre in kako stvar poteka, za zdaj pa še nisem prišla na vrsto. Akcijo z vsem srcem podpiram, saj vem, da so za vse nas to zelo težki časi in verjamem, da lahko zgolj s solidarnostjo, z mislijo na druge v tem trenutku kaj naredimo in izboljšamo.

Si čas krajšate tudi z glasbo, filmi in serijami? Kaj gledate in poslušate?

Poslušam veliko glasbe, tiste moje najljubše, vsak dan poslušam Val 202, privoščila sem si nekaj virtualnih sprehodov skozi galerije in muzeje, pravkar sem končala branje knjige Normalni ljudje pisateljice Sally Rooney, prebiram Jamieja Oliverja za nove kuharske ideje, ogledala sem si nadaljevanaki The Outsider in The Loudest Voice, pravkar sem si ogledala nadvse zanimiv dokumentarec o Woodstocku, jutri pa si bom ogledala posnetek predstave SNG Drame Visoška kronika, ki mi je ni uspelo videti.