Zaradi koronavirusa ste prekinili snemanje šova Zvezde plešejo. Kako preživljate prve dni izolacije?
Sprva je bilo res čudno, da smo sredi norega tempa kar naenkrat prekinili vse delo, a sem se takoj preusmerila in od doma pomagam kolegom iz informativnega programa za rubriko Pop In, ki je v teh časih brez voditeljev, ampak vseeno poročamo iz sveta zabave. Je pa res, da meni ni nič dolgčas, saj imam vedno na kup projektov, ki jih v službenem času ne morem opraviti, oziroma so na čakanju. Ker pa so tako lepi dnevi, smo se z družino lotili tudi prekopavanja vrta in ostalih spomladanskih opravil.

Dobro je biti informiran, a le toliko, da ti to ne vzbuja prevelikega strahu. Paziti je treba nase in na druge, to nam pa lahko pove že zdrava kmečka pamet.   

Vemo, da greste radi v gozd, ostajate aktivni tudi v teh časih? Kam se odpravite?
Za hišo imam hrib, kamor zahajam tudi v bolj običajnih časih. Sedaj sicer kar mrgoli ljudi v teh predelih gozda, zato zavijam na še kako neodkrito pot. Sicer pa se zapeljem z motorjem ali pa s kolesom po bolj neobljudenih poteh.

Preberite še: Dr. Veronika Podgoršek o družinskem življenju v karanteni 

Kako skrbite, da ostanete mirni in pozitivni? Televizija da ali ne? Družabna omrežja da ali ne?
Vsega po malo. Zagovarjam ravnovesje pri vseh stvareh. Seveda se sedaj večina pogovorov in novic vrti okoli virusa, temu se trenutno ne moremo izogniti. Dobro je biti informiran, a le toliko, da ti to ne vzbuja prevelikega strahu. Paziti je treba nase in na druge, to nam pa lahko pove že zdrava kmečka pamet. Zdaj je čas, da ljudje razmislimo tudi o tem, da bi morda spremenili miselnost in iz tega potegnili kaj dobrega.


Si čas krajšate tudi z glasbo, filmi in serijami? Kaj gledate in poslušate?
Seveda, serije in filmi in to prav tako, kot smo to počeli včasih. Po 19. uri se je treba urediti za v »posteljo« in potem ob 20. uri pride na vrsto film. Vrnila sem se v otroštvo, le risank in Živ-žava ne gledam zjutraj (smeh). 

Preberite še: 3 znani Slovenci o življenju v karanteni