Joker nam v trenutno precej neprijetni situaciji ob koncu tedna še vedno prinaša dobro uro napete igre čustev, vzponov in padcev. Glede na to, da so oddaje posnete vnaprej, do kdaj vas bomo še lahko spremljali? 

Tudi mi smo se morali prilagoditi. Načeloma bi morali biti na sporedu dvakrat tedensko, ob torkih in sobotah, a bomo v tej sezoni v družbi naših gledalcev samo ob sobotah. Aprilska snemanja so namreč odpovedana, zato bi nam prehitro zmanjkalo oddaj. Sreča v nesreči je, da smo tik pred izbruhom epidemije posneli kar veliko oddaj, tako da bomo na ekranih vse do konca maja. Podatki o gledanosti kažejo, da so ljudje prikovani pred ekrane in prav tragično je, da prav zdaj ne moremo snemati novih oddaj.

Seveda imam več časa zase, a hkrati je to izobilje časa obremenjeno s skrbmi, saj mi je popolnoma jasno, da po krizi čas ne bo kar enostavno stekel naprej, kot da se ni nič zgodilo. 

»Brez obiskov, brez dotikov, brez objemov. To je pot do rešitve!« pozivate gledalce Televizije Slovenija. Kako pa vi preživljate ta »brezosebni« čas? Imate zdaj več časa za svojega psa Rudija? 

Povsem v izolaciji 'še' nisem, saj na televiziji še vedno teče postprodukcija posnetih oddaj. Brez tega oddaj ne bi bilo na sporedu. Seveda je ves ta proces prilagojen, na nek način čuden, kot je čuden čas, v katerem živimo. Seveda imam več časa zase, za Rudija, za branje, za ustvarjanje, za rekreacijo. Tako kot večina, najbrž. A hkrati je to izobilje časa obremenjeno s skrbmi, saj mi je popolnoma jasno, da po krizi čas ne bo kar enostavno stekel naprej, kot da se ni nič zgodilo.

Radi se pohvalite z vrtičkom na vikendu na Dolenjskem. Če pogledam po podeželju, se zdi – da tako kot letos – vrtički in njive še niso bili urejeni in obdelani. Kako pa je pri vas? 

Zelo podobno. Minuli teden je bilo krasno vreme in dovolj časa, da je moj okrasni vrt pripravljen na novo sezono, kot že dolgo ni bil. Na vasi se tale kriza in osamitev sploh ne čuti tako zelo kot v mestu, zelo sem vesel pravzaprav, da sem tukaj. Narava je blizu, sosede vsaj vidiš na daleč, če se že družiti ne smemo, dela okrog hiše pa tudi nikoli ne zmanjka.

»Namen človeškega obstoja je prižgati luč v temi bivanja,« je trdil Carl Jung. Ali ta #ostanidoma čas izrabljate tudi za iskanje novih idej pri snovanju naslednjih projektov? Kje iščete ideje in ali se vam je že kakšna utrnila? 

Seveda, redko imamo priložnost ustaviti čas in se potopiti v svoje misli, želje, ideje. Zdaj je za to priložnost. Veliko brskam po spletu, gledam vse mogoče oddaje tujih ponudnikov in razmišljam, kakšen bi lahko bil moj naslednji televizijski podvig. Nimam še odgovora, to je dolg proces, sploh pa imam še z Jokerjem veliko dela in načrtov. Trenutno živim v upanju, da bomo maja morda že lahko kaj posneli. Upam, da nisem preveč optimističen.