Kakšno moč, energijo imajo poldragi kamni?

Kristali in minerali nenehno vibrirajo z določenimi frekvencami, ki ugodno vplivajo na človeka, pretok energije, razpoloženje in počutje. Njihovo delovanje ni omejeno zgolj na fizično telo, saj vplivajo tudi na čustveno, duševno in duhovno raven zavedanja. Zaradi njihovih lastnosti, barve, sijaja in energije so poldragi kamni cenjeni, spoštovani in uporabljeni že tisočletja. 

Vulkanski kamni imajo porozno strukturo in vanje lahko vtremo različna eterična olja. Nakit lahko torej odišavimo, kar ga naredi še bolj edinstvenega. 

Srce vašega ročno izdelanega nakita je lavin kamen – kamen moči in poguma. Katere učinke še pripisujete tej kamnini in zakaj je tako posebna?

Tako je, za vulkanski lavin kamen pravijo, da je kamen moči, poguma, energije in vitalnosti ter omogoča, da gremo stabilno skozi spremembe v svojem življenju. Poleg tega ima porozno strukturo in lahko vanj vtremo različna eterična olja. Nakit lahko torej še odišavimo, kar ga naredi še bolj edinstvenega. 

Vulkanski kamni imajo porozno strukturo in vanje lahko vtremo različna eterična olja. Nakit lahko torej odišavimo, kar ga naredi še bolj edinstvenega.

Ste zato blagovno znamko poimenovali Lava Aroma? Zaupajte, od kod ste črpali navdih za nakit.

Želela sem ustvariti nakit, ki bo več kot le modni dodatek, nekaj s pomenom, energijo in da je tudi na videz privlačno. Ljudje so to takoj začutili in Lava Aroma je kmalu postala velika družina. Naj omenim tudi, da ves nakit oblikujem in izdelujem sama. 

Ponujate pisano paleto, od zapestnic do uhanov, verižic ... Kateri izdelki so pa vašem najbolj zaželeni, komu je pravzaprav namenjen vaš nakit?

Čisto odvisno od obdobja, konec šolskega leta je povpraševanje največje, tudi za novoletne praznike se stranke odločijo za kakšne posebne kose. Sicer pa so vedno najbolj priljubljene aromaterapevtske in energijske zapestnice ter verižice. Nosijo jih mlajši, starejši, mamice, nosečnice, imam tudi kolekcijo za moške. Na voljo je veliko kombinacij in prav vsak lahko najde pravi kos zase. 

Se vam zdi, da pri izbiri nakita ljudje sledijo pomenu kamna ali prevladuje izbira, vezana na slog oziroma barve, ki ustrezajo posamezniku?

Mislim, da kar oboje. Nekateri dajo prednost pomenu kamnov, drugi pa izberejo najprej po videzu, nato pa si preberejo še lastnosti.

Kateri je vaš najljubši izdelek, vaša najljubša kamnina?

Lahko rečem, da sta to mesečev kamen in labradorit, čudovita, že na videz čarobna kamna z magičnim odsevom, ki me vedno očarata. Potem pa jih sledi kar nekaj, prav vsi poldragi kamni so čudoviti, vsak na svoj način. 

Kaj pa pripravljate v prihodnje?

Vsake toliko presenetim s kakšnimi prav posebnimi, unikatnimi kosi poldragih kamnov v omejenih količinah, bodisi na verižici bodisi zapestnici.