Sicer zelo prijazna in družabna človeka, katerih hiša je bila vedno vsem odprta – pri njiju je bival tudi Pučnik, ko je hodil v Ljubljano, kajti nihče drug ga ni sprejel –, sta med korono dve leti uživala v samoti. Nikogar nista vabila na obisk, nikamor jima ni bilo treba, imela sta svoje delo, pisala sta knjigo Slovenski razkoli in slovenska sprava. Kuhala in jedla. »Ja, kar dobro kuham,« pravi Spomenka, »pa tudi Tine vse poje.« »Super sva se imela,« skleneta.

Spomenka: Šele več let po osamosvojitvi nama je starejša hčerka povedala, da jo je bilo vse življenje strah, da naju bodo zaprli. Ko smo bili na morju, smo imeli nočno hišno preiskavo … To je bila za najini punčki strašna travma! Kadar se spomniva na to, nama je zelo ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE