V njih opisuje postsocializem in se sprašuje, ali smo/so državljani vzhodne Evrope vzeli v zakup, da svoboda prinaša tudi odgovornost. Finančna kriza, množične migracije, porast nacionalizma in ksenofobije so podobe današnjega časa. Njeno pisanje razkriva surova človeška čustva, a jih obenem umešča v širšo politično sliko. The Washington Post je o Slavenki Drakulić dejal, da pronicljivo in duhovito kritizira družbo, »ima oko za podrobnosti«. A njena duhovitost ni smešna, je priložnost za uvid in popravljanje posledic zablod. Ostaja le še vprašanje, ali smo izzivu kos.

Ljudi pozivati k odgovornosti v državi, ki so nam jo ukradli in v kateri vlada načelo »zgrabi zase, kar lahko in dokl...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE