Pred dnevi je Safe.si (informativna spletna točka za najstnike, otroke, starše in učitelje o varni uporabi interneta), ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, objavil rezultate raziskave, ki so jo opravili letošnjega februarja in marca med osnovnošolkami in osnovnošolci zadnjega triletja ter srednješolkami in srednješolci. Odzvalo se je 486 učenk in učencev in 246 dijakinj in dijakov. Rezultati so, milo rečeno, osupljivi. Tretjina slovenskih dijakinj (in zgolj šest odstotkov dijakov) ni zadovoljna s svojim videzom in zato razmišlja o lepotnih popravkih. Še več: tudi četrtina osnovnošolskih učenk v zadnji triadi si želi lepotnih posegov in desetina učencev. 

Vplivnice/vplivneži vsiljujejo mladim idejo, da svet te...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!