Kako ste dobili idejo, da si hvala in graja zaslužita posebno knjigo?

Prvič se mi je posvetila, ko sem kot mlada raziskovalka snemala izmenjave med dojenčki in njihovimi mamicami. Takrat sem res z vsem bitjem začutila, da je takoj po hrani, zraku in vodi naša največja potreba stik z drugimi človeškimi bitji. In zato je logično, da smo naravno opremljeni z neverjetno izostrenim sistemom čutenja, kako se drugi odzivajo na nas. Ta naša zmožnost je eno najosnovnejših orodij za preživetje, sploh ker se rodimo popolnoma odvisni od drugih.

Hvala in graja sta za malo človeško bitje med najosnovnejšimi učnimi metodami. »Bravo!« in »Fuj!« nas predvsem usmerita, kajne? Nas naučita, da je nekatero vedenje zaželeno, spet drugo pa ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE