Prevzeli ste vlogo skrbnice

Človeški odnosi niso nekaj nespremenljivega in tudi vajin odnos je v eni izmed razvojnih faz. Ta trenutek se sprašujete, ali imata prihodnost, toda že čez nekaj časa se lahko stvari spremenijo in trenutno nezadovoljstvo bo le še meglena preteklost. Seveda pa ne bi bilo prav, da vdano v usodo čakate, kdaj se bo to zgodilo in ali se bo. Namesto tega lahko z aktivnim delovanjem ustvarite možnosti za spremembo in dosežete, da se bo vajin odnos hitreje razvil v za vas zadovoljivo stanje.

Napisali ste, da si partnerja želite ob sebi in da se ob nobeni drugi osebi pred njim niste počutili tako lepo. Želite torej nadaljevati partnerski odnos, a ne v sedanji obliki. Odpovedali ste se svojim sanjam in občutek imate, da vas partner ovira. Je ljubosumen in radi bi videli, da bi več zaslužil ter vas kdaj presenetil s pozornostmi, ki jih denar omogoča.

Toda vaš partner je študent in razen priložnostnih del si najbrž težko najde vir prihodka. Denar lahko pridobi le tako, da si najde stalno zaposlitev. Ker pa je trmast in se z njim težko pogovarjate o težavah, ga boste težko prepričali, da se v kratkem odloči za ta korak. Poleg tega si najbrž želi dokončati študij in tako povečati svoje možnosti na trgu dela. Toda študiral bi lahko tudi ob delu. Sta se kdaj pogovarjala o tem?

Brez stalnega vira dohodkov bo težko zadovoljil temeljne eksistenčne potrebe, ki so ta trenutek zanj vir nelagodja in duševne stiske. Težave v vajinem odnosu zelo verjetno izhajajo ravno iz te stiske. Ob vas se bržkone počuti manjvrednega in da bi pregnal svoj strah, vas poskuša nadzorovati. Njegovo ljubosumje izhaja iz nezavednega strahu pred tem, da bo izgubil nekaj, kar je zanj veliko vredno.

Doseči morate torej, da čim prej pride do rednega vira denarja. Trenutno ste vi njegova skrbnica in v tako razdeljenih vlogah boste težko v polnosti uresničili partnerski odnos.

Ali lahko počakate, da konča študij? Se boste lahko odpovedovali še toliko časa in potrpeli? Ste v precepu in nezavidljivem položaju. Imate možnost, da fanta odslovite, a si tega ne želite. Na lep način ne dosežete nič, saj se ni pripravljen pogovarjati in takoj zavzame obrambni položaj. Preostane vam le, da postanete bolj trdi. Pa to zmorete? Odločiti se boste morali in teže te odločitve vam nihče ne more odvzeti. Da bi vam bilo laže, vam svetujem, da si poiščete dobrega sogovornika, ki mu boste lahko zaupali svojo stisko.

Zavedam se, da vam s svojim odgovorom nisem odvzel niti malo teže bremena, upam pa, da vam bo moj pogled na situacijo vsaj nekoliko pomagal. Srečno!