Hčerka vas vse manj potrebuje

Vaša hčerka je najbrž res prvič močno zaljubljena in doživlja fanta kot princa svojih sanj. Tudi sami ste vsaj enkrat doživeli kaj podobnega, zato se poskušajte spomniti tistih občutkov. Verjetno ste bili prav tako v oblakih, kot je hči. Kakor koli že, zaljubljenost nam podari neopisljivo lepe občutke, ki se jih spominjamo vse življenje, čeprav takrat, ko se nam to dogaja, nimamo pravega stika z resničnostjo.

Stanje, v katerem sta se znašla mlada zaljubljenca, lahko traja nekaj let. Potem boste videli, kako bo. Morda bo preraslo v zrelo ljubezen ali pa se bosta razšla in si poiskala vsak svojega partnerja. Saj vem, da hčerki privoščite srečo, in nikar se preveč ne obremenjujte z njeno zaljubljenostjo. Razumljivo je, da jo je fant očaral in je zdaj zanjo vse. Seveda razumem tudi vašo skrb, vendar mislim, da je pretirana. Če ste doslej imeli s hčerko topel in zaupljiv odnos in vam je vse zaupala, ste dosegli veliko. Nikar tega ne zapravite. Delite z njo njene občutke sreče, kadar si želi, bodite vedno odprti za pogovor. Nikakor pa ne bodite vsiljivi in ji ne dajajte prepogosto nasvetov, za katere vas ne prosi. Če ste ji lahko zaupali in je ravnala odgovorno, potem tako ravnajte tudi naprej. Zavedajte se, da je z vsakim dnem bolj odrasla in neodvisna oseba.

Lahko ste veseli, če ste vzgojili hčerko tako, da se bo v življenju znašla in si bo želela prevzeti odločitve in vsakdanje življenje v svoje roke. Prav je, da se pogovorite z njo o stvareh, ki vas skrbijo. Sprejmite pa tudi njeno razlago. Mnogo mladih pride danes v stik z drogo in jo poskusi, vendar niso vsi ogroženi in ne postanejo zasvojenci. Če so odnosi v vaši družini odprti in zdravi, nimate vzroka za zaskrbljenost. Največ, kar še lahko daste hčeri, je občutek, da ste ji v vsakem trenutku tudi dobra prijateljica, pri kateri bo vedno našla oporo in razumevanje, ne le mama. Veselite se življenja, vzemite si čas za tisto, kar vas zanima, predvsem se posvetite odnosu z možem. Hčerka vas vse manj potrebuje.