Ovira med vama je prevelika

Razumem, da ste šokirani in prizadeti. Čeprav se zavedate, da ljudje s takimi nagnjenji obstajajo, niste pomislili, da bi jih utegnil imeti vaš fant.

Kaj je še normalno in kaj ne, kje je meja? Odgovori na vprašanja ne morejo biti enopomenski. Pomembno je le to, da je za vas taka spolna praksa nesprejemljiva in da z dokazom ljubezni nima opraviti nič. Nagnjenost vašega fanta ima globoke korenine v njegovi psihi. Vsaj pošten je bil in vam priznal, ker je upal, da bo tudi za vas vsaj sprejemljivo, če si že ne boste tega želeli. Nekateri posamezniki lahko izživijo taka nagnjenja s pornografijo in v fantaziji, drugi pa se samo s tem ne zadovoljijo. Tudi vaš fant ima že praktično izkušnjo, ob kateri je doživel užitek in si ga še želi.

Lahko vam obljubi, da se bo svojim nagnjenjem odrekel, vendar pa je veliko vprašanje, ali je tega sposoben in ali si res želi. Nobenega zagotovila nimate, da se bo tega držal. Če zaide v krizo, se prav lahko zgodi, da si bo poiskal ustrezno partnerico za občasne skupne užitke. Verjetno si ne želite, da bi to doživeli. Zavedajte se, da je to realna možnost, če premišljujete, da bi ostali z njim. Ne glede na to, da se sicer tako dobro ujemata, kot ste napisali, ne pozabite, da vas njegovo nagnjenje že zdaj zelo moti in da je zadovoljstvo obeh partnerjev v spolnosti neločljivo povezano z zaupanjem, ki ga čutimo do partnerja, in s čustveno intimo, ki nam jo uspe ustvariti.

Moje mnenje je, da je ovira med vama prevelika. Skupaj sta šele nekaj mesecev in oba v letih, ko je možnost, da najdeta sebi ustreznega partnerja, največja. Za to, kar se vam v tej zvezi dogaja, niste odgovorni, tako ste pač naleteli. Odgovorni pa boste za vse, kar se vam bo zgodilo, če boste v njej vztrajali. Odločitev bo seveda vaša. Predstavljajte pa si, kako bi se počutili, če bi vam fant tajil in bi vse skupaj prišlo na dan šele čez leta, ko bi odkrili, da vas vara, in ne bi bili žrtev samo vi, ampak tudi otroci, če bi jih imela.