Prenehajte mu dajati denar

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Danes ni več nič neobičajnega, da se ljudje poročijo večkrat v življenju, zato so vaše skrbi, da vas drugi obsojajo, odveč. Morda živite v bolj konservativnem okolju, a vedite, da to v svetu pa tudi v Sloveniji ni nekaj nezaslišanega. Postavite svoje življenje na prvo mesto, bodite dobri do sebe in se ne ozirajte na druge. Če se boste ves čas trudili ugajati drugim, boste venomer nesrečni, saj se bo vedno našel kdo, ki se ne bo strinjal z vami. Poleg tega nimamo moči, da bi spreminjali druge, lahko pa spremenimo sebe.

Kar se tiče vaših dvomov glede partnerja, bi vam svetovala, da naredite preizkus. Prvo, kar lahko storite pred poroko, je, da mu prenehate dajati denar. Ob tem načnite tudi pogovor o denarju, in sicer tako, da mu omenite, da si želite bolj enakopravnega odnosa, torej takšnega, v katerem bosta v zvezo tudi finance prispevala enakovredno. Lahko se zgodi, da vama bo sprva težko in da bosta morala spremeniti nekatere navade in življenjski stil, ki sta si ga doslej privoščila, a le tako boste zares ugotovili, koliko se vaš partner zanaša na vaše finančno stanje.

Če je vaš partner preračunljiv in mu resnično gre samo za denar, boste hitro dobili odgovor, vseeno pa vam svetujem, da ne hitite s poroko, če vas obhajajo tovrstni dvomi in niste povsem prepričani v partnerjevo iskrenost. Poroka tega ne bo rešila, ampak vajine probleme kvečjemu poglobila in še bolj zapletla. Predvsem pa vam polagam na srce, da poslušate sebe in zaupate svojim občutkom. Vso srečo vam želim.