Ne obupajte

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Na poti življenja se vsak od nas srečuje s težkimi in bolečimi preizkušnjami. Ena izmed takšnih so gotovo tudi težave z zanositvijo, ki lahko zelo vplivajo na partnerski odnos, ga skrhajo, tudi porušijo, kot ste izkusili na lastni koži. Ko se par, ki si zelo želi otroka, sooča z neplodnostjo, je eden izmed močnih občutkov, ki zaznamuje zvezo, občutek izgube, s tem pa je težko živeti in zato marsikdo obupa in odide.

Stari ste 38 let in vaša stiska se je nedvomno še bolj poglobila, ker ste v letih, ko so vplivi okolja na vašo odločitev toliko močnejši. Če ne prej si namreč po 35. letu že lepo število vrstnikov in prijateljev ustvarja družine, zato so pritiski še večji in marsikatera ženska lahko ob tem doživi celo panične napade in občutek anksioznosti.

Glede na to, da vas je poleg težav z neplodnostjo prizadel še razhod s partnerjem, bi vam toplo svetovala, da se najprej posvetite prebolevanju. Obiščite strokovnjaka in spregovorite o svojih čustvih. Trenutno ste žalostni, a morda vam bo pogovor z usposobljeno osebo pomagal uvideti, da ste ravnali prav in vas opogumil, da ne obupate glede svojih sanj o družini.

Morate se zavedati, da imate v vsakem primeru možnosti. Če si otroka resnično želite, boste našli pot, da to uresničite na takšen ali drugačen način. Za začetek raziščite možnosti za dodaten vir zaslužka, če boste finančno stabilnejši, si boste lahko privoščili kakovostnejše življenje, kar pomeni tudi zdravljenje na področju neplodnosti. Predvsem pa ne obupajte in se pozanimajte o različnih možnostih, ki so vam na voljo. Materinstvo ima več odtenkov, morda ne bo točno takšno, kot ste si ga zamišljali, a s pozitivno naravnanostjo in jasnimi koraki boste slej ko prej prišli do cilja. Želim vam vso srečo!