Zaprite vrata manipulacijam

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše pismo. Vaša zgodba ni tako osamljeni primeri, pravzaprav se mi zdi, da je v današnjem času vedno več takšnih pripetljajev. V dolgoletnih odnosih in zakonih se pogosto zgodi, da partner, ki se na neki točki ne počuti več dovolj sigurno v lastnem življenju, to prenese na partnerja in partnerski odnos.

V vašem primeru je jasno, da vaš partner ne spoštuje vaših meja, kar je rezultiralo v obliki izbruhov ljubosumja, ki posegajo v vašo svobodo in zasebnost. To, da vam je podtaknil prisluškovalno napravo, je lahko seveda le začetek, njegovo ljubosumje se lahko sčasoma razvije v veliko bolj manipulativno in nevarno obliko ravnanja. Zato vam svetujem, da končate ta odnos. Ne glede na to, da ste mu posvetili velik del svojega življenja, si zaslužite boljše. Zaslužite si nekoga, ki vam bo zaupal in spoštoval vašo integriteto, in ne bo s svojo negotovostjo v vas sejal semen dvoma.

Svetujem vam tudi, da poiščete pomoč oziroma se obrnete na ljudi, ki jim zaupate. V tem trenutku potrebujete podporo okolja, saj se lahko zgodi, da vaš partner ne bo ravnodušno sprejel vaše odločitve in bo morda v želji, da vas obdrži, sprejel še bolj drastične odločitve. Poskrbite torej za lastno varnost.

Predvidevam, da imate tudi skupne prijatelje in okolje. Lahko bi se odločili še za kakšno spremembo v življenju, denimo, da si najdete službo v drugem mestu, se začnete ukvarjati s kakšno novo dejavnostjo in podobno. Skratka, naredite vse, kar potrebujete za lastno srečo, saj si jo zaslužite, kot tudi svobodno in izpolnjujoče življenje brez manipulacij. Srečno!