Sprejmite izziv in glejte v prihodnost

Pozdravljeni,

biti zaslepljen od ljubezni ni nič neobičajnega, zgodi se veliko ljudem, zato je velikokrat blagoslov, da imamo okrog sebe bližnje, ki nam znajo odpreti oči. V Kolumbiji denimo je ustaljena praksa, da se partnerja predstavi staršem in oni presodijo, ali je primerna izbira za bodočega življenjskega sopotnika.

Naj bodo družinski člani ali prijatelji, ljudje, ki nas dobro poznajo, nam lahko ponudijo dragocen pogled na odnos, saj predstavljajo zunanjega opazovalca, ki stvari vidi bolj objektivno kot mi sami, zlasti na začetku ljubezni, ko smo včasih izgubljeni v vrtincu čustev.

Hkrati je seznanjenje partnerja s starši tudi dober preizkus zveze, saj to še vedno velja za korak k resnejšemu odnosu. Če se izbranec ali izbranka temu izogibata, pa je to morda znak, da nista pripravljena poglobiti odnosa.

Vi ste se z vašim izbrancem kljub svarilom vaših bližnjih vseeno poročili. Kar je bilo, je bilo, zdaj torej nima smisla jokati za storjenim. Svoj pogled raje usmerite v prihodnost. Pišete, da ste bili pripravljeni za odnos narediti vse, a vas po poroki obhajajo dvomi. Kaj se je torej spremenilo? Ste ugotovili, da dajete več, kot prejemate? Postavite tudi sebe na prvo mesto.

Pravite tudi, da so imeli vaši bližnji prav, da nista za skupaj, a razlike med partnerjema v odnosu niso nujno vedno razdiralne. Če se jih lotite z iskrenim in spoštljivim pogovorom, boste morda ugotovili, da si lahko z možem v marsičem prideta nasproti.

Mnenja družine in prijateljev nam lahko pomagajo pri sprejemanju mnogih življenjskih odločitev, ne samo partnerskih, temveč tudi kariernih. Vendar ne pozabite, da so stvari, ki jih moramo ljudje izkusiti na lastni koži, da se naučimo iz njih, ne glede na to, koliko svaril bližnjih pred tem dobimo. Morda je vaš zakon ena izmed njih in morda vam je mož, takšen kot je, prišel na pot, da vas prekali, če boste sprejeli preizkušnjo pa boste iz nje morda zrasli močnejša in modrejša oseba.