Nihče ni vreden, da ga prosjačite za pozornost

Draga bralka.

Vaša zgodba ni izjema. Tudi ženske zgodbe so polne bridkosti, manipulacij in nerazumevanja. Moški so lahko zares ljubeči in skrbni, polni ozaveščene podpore in pozornosti. In kar se tiče spolnosti, brez dvoma drži, da se v mlajših letih pogosteje procesiramo preko medija spolnosti in poželenja kot v zrelih letih, ko dozorevamo v praksi ljubečnosti in ljubezni. Seveda se lahko »tudi star panj vname«, torej strast ni povezana z leti, niti s sposobnostjo predane ljubezni. Pač pa je živa energija božanskega, ki vstopa v naše ume, srca in duha. V vašem odnosu, kot pišete, te živosti ni več. Številni ta potencial orgazmičnega zlitja z drugimi osebami zlorabijo in ga oropajo svetega. Taki odnosi postanejo nečisti, zlorabljajoči in polni bojev za premoč.

Pari manke živosti in strasti običajno nadomeščajo z materialnimi dobrinami, ko možje na primer ženam kupujejo draga darila in se odkupujejo za skrivne stile življenja, ki niso čedni. Po drugi strani redki pari pridejo dovolj zgodaj na terapije in posvetovanja, da bi težave lahko reševali sproti. In ko se pričnejo nalagati, želja po spolnosti ugaša. Pri vas se kaže, da ste vpeti v delo in doseganje ciljev, in vaša pozicija v družini ni emotivna, pač pa bolj racionalna in storilnostna. In zato ni ustvarjenega občutka za mehkobo, milino in nežnost dotikov. In ko se vsakodnevno srečujemo z zavračanji, pričnemo dvomiti vase. In to se je zgodilo vam. V vas je samopodoba zamegljena. In da vas mož zavrača, je za vas težko.

Mnogo parov je, ki se kaznujejo s spolnostjo, manipulacijo in odtegnitvijo bližine in stika. Seks je za mnoge le mehanska telovadba brez čutnosti, in taki prenosi energij osiromašijo oba partnerja.

Torej vam se dogaja to, da vas mož zavrača in vas na razne načine manipulira. Z ignoranco, močjo in podobnimi manevri, kjer se bolj ali manj izčrpava vaš energetski potencial. In to, kar se dogaja vam, je točno preslikana slika želje, ki se vam prevečkrat izmuzne iz dosega. Tak odnos rojeva frustracijo, zdi se, kot da mož želi, da postanete odvisni od njegove dobre volje. Tak odnos je nezrel in infantilen. Izsiljevanja s čustvi pa vodijo v slabe popotnice življenja.

Vaša energija se izčrpava na ravneh, ki se jih zavedate le delno. Ob možu se ne počutite dobro, saj vas njegova prisotnost ne nahrani. Prav tako vas neprestano odvrača od vajine dvojine, ki je dejansko ni. Gleda šport, kjer se odmika od vas. Pišete, da nima razmerja drugje. Možno, saj so številni moški delno potentni in imajo večkrat težave z erekcijo, česar odprto ne komunicirajo. In se raje umikajo v šport, gostilne ... Kar je nepošteno do partnerk. Obenem pa smo ženske baje vse bolj zahtevne in naporne, zato je odnos med spoloma poln vrzeli, ki jih zakrpajo razna mašila prostočasja.

A zavedati se morate, da je vsak zamenljiv. Tudi mož, če ne opravlja svojih dolžnosti. Prav je, da se z njim pogovorite in greste na terapijo. Nikakor pa ni vaša usoda, da ob možu, ki nima posluha za vas, trpite. Psihološko se morate opolnomočiti in dojeti, da se vam krade pozornost in življenjska energija. In čas je dragocen, vi ste polni moči in možno je, da se še zaljubite. Zato morate na globljo obravnavo, da se naučite samospoštovanja.

Nihče ni vreden, da ga prosjačite za pozornost. Še manj za ljubezen. In ko boste to prepoznali, bo pol bremena odpadlo. Verjamem, da vam bo uspelo.