Naredite načrt, kako se boste osamosvojili

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše pismo. Z dobro strategijo in pametnim življenjskim načrtom lahko vsakdo doseže spremembe in zaživi srečno in pozitivno življenje, zato vam svetujem, da najprej naredite jasen načrt, kako se boste lotili osamosvojitve. Razmislite o možnostih zaposlitve, ki so vam na voljo. Niste zapisali, ali delate ali ste brezposelni, v vsakem primeru imate možnosti za napredek in korak naprej. Lotite se tudi iskanja stanovanja, bodite vztrajni in ne obupajte, morda ne boste takoj našli sanjskega doma, vendar imejte odprte oči za novo priložnost, ki bi vam jo prineslo življenje na svojem. Glede na opisano menim, da bi bilo za vaše duševno zdravje in dobro počutje zelo priporočljivo, da najdete svoj mir.

Problem, ki ga trenutno imate, je namreč ta, da vam vaša mati z očitki ne pomaga pri samozavesti. V vas vzbuja krivdo, ko pa je izredno pomembno, da se je otresete in se prenehate ukvarjati s preteklostjo, ki je ne morete spremeniti, ter se zazrete v prihodnost in živite tu in zdaj, saj boste le na ta način lahko tudi svojemu otroku dali največ. Mislim, da se tega podzavestno že zavedate, saj o tem priča tudi vaše pismo in želja, da želite na svoje, zdaj pa je napočil čas, da to tudi uresničite. Zaupajte v svoj načrt in verjemite, da imate moč, da boste zmogli sami ustvariti lastno pot.

Svetovala bi vam tudi, da se zaradi pretekle negativne partnerske izkušnje ne zaprete pred svetom. Dovolite si spoznavati nove ljudi, niso vsi moški enaki. Če boste ohranili pozitiven pogled in odprte misli, vas utegnejo ljudje znova presenetiti in morda bo katero izmed teh prijetnih srečanj preraslo v novo partnerstvo.

Skratka, ne obupajte, saj se vse v življenju zgodi z razlogom. Zelo ste še mladi, in zagotovo vas čakajo še lepe stvari v življenju. Ter ne pozabite, da nič ni samoumevno, za srečo se mora vsak izmed nas vselej potruditi. In to seveda pomeni, da nam ne bo padla z neba, če bomo samo sedeli doma in obupavali. Svoje življenje lahko na bolje spremenite le vi sami.